Inspiraatio • 6 syyskuuta, 2022

Sisustuspaneelit kodin punaisena lankana

Kalajoen Kesärantaan rakentuneen omakotitalon punaisena lankana toimivat puiset sisustuspaneelit. Itse asiassa sisustuspaneelit valikoituvat kodin materiaaleista ensin, ja talon muu sisustus rakentui niiden ympärille. 

Päältä tumma, sisältä vaalea ja avara. Sellainen on tämä vastavalmistunut koti Kalajoen Kesärannassa. Nuorekkaassa kodissa on vain 90 asuinneliötä, mutta tunnelma kodissa on avara ja tilava. Muutoin vaaleat sisäpinnat ovat saaneet kaverikseen paljon puuta erilaisten sisustuspaneelien muodossa.

Avaimet käteen -periaatteella myydyn kodin pohjapiirrokseen asukkaat eivät tehneet muutoksia, mutta talon sisustuksen asukkaat päättivät itse. Heti alusta alkaen oli selvää, että kodissa olisi oltava paljon puuta.

Puiset sisustustuspaneelit saivatkin toimia inspiraationa kodin muulle sisustukselle, ja värit ja materiaalit lähtivät rakentumaan sisustuspaneelien ympärille.

Näyttävä rimakatto syntyi rimapaneelista

Heti sisään astuttaessa katse kiinnittyy kodin kattoon, jonka katseenvangitsijana toimii näyttävä rimapaneeli. Kodin asukkaille oli tärkeää, että kodin korkea pulpettikatto pääsee oikeuksiinsa. Kattoa korostamaan valittiin valkolakattu rimapaneeli.

Rimapaaneelikatto yhdistää kodin tilat sulavasti yhteen luoden selkeän ja rauhallisen kokonaisuuden. Valkolakattu rimapaneeli tuo sopivasti lämpöä ja pehmeyttä korkeaan tilaan, säilyttäen kuitenkin valoisan tunnelman.

Rimapaneelikatossa on käytetty CENT:in valkolakattua rimapaneelia.

Kodin vessassa esiintyy sama valkolakattu rimapaneeli kuin kodin katossa. Katon lisäksi paneelia asennettiin myös vessan päätyseinään. Panelointi on toteutettu niin, että rimoitus näyttää yhtenäiseltä ja laskeutuu kauniisti katosta lattiaan.

Tutustu paneloinnin perusohjeisiin tästä linkistä.

Rimoitus jatkuu katosta lattiaan.

Pelkistetyt makuuhuoneet tehosteseinällä

Kodissa on kaksi makuuhuonetta, joista molemmista löytyy paneloitu tehosteseinä. Pelkistettyjen makuuhuoneiden seinää koristaa näyttävä valkolakattu Dyyni-paneeli. Isompi makuuhuone toimii asukkaiden päämakuuhuoneena ja toista makuuhuonetta asukkaat kutsuvat joogahuoneeksi.

Molemmat huoneet on haluttu pitää pelkistettyinä, eikä muulla sisustuksella ole revitelty. Puiselle sisustuspaneelille on haluttu jättää tilaa toimia huomion keskipisteenä.

Makuuhuoneen rauhallinen tunnelma syntyy sängynpääty-seinän sisustuspaneelista.

Makuuhuoneista haluttiin tilat rauhoittumiselle ja levolle. Kodin asukkaille tehosteseinä puupaneelista oli ehdoton valinta. Sisutuksessa käytetty puu tutkitusti alentaa verenpainetta ja laskee sydämen sykettä sekä helpottaa rauhoittumista. Tästä syystä myös unen laatu on tutkitusti parempi puusisusteisessa huoneessa.

Lue lisää puun terveysvaikutuksista tästä linkistä.

Sisustuspaneeli välitilan elementtinä

Kodinhoitohuone on asukkaiden lempihuone. Vaaleassa, kompaktin kokoisessa kodinhoitohuoneessa vietetäänkin paljon aikaa, sillä aktiivisen pariskunnan pyykinpesukone saa pyöriä lähes päivittäin.

Asukkaiden mielestä arkisen kodinhoitohuoneen ei tarvitsisi kuitenkaan olla tylsä. Muuten täysin valkoinen tila sai vastapainoksi näyttävän paneloidun välitilan. Puinen paneeli kodinhoitohuoneen välitilassa toimii samalla näyttävänä yksityiskohtana, sekä rauhoittavana elementtinä. Yhtenäisen ilmeen säilyttämiseksi asukkaat valitsivat välitilan paneeliksi valkolakatun Dyyni-paneelin, jota esiintyy myös kodin muissa tiloissa.

Valkolakattu Dyyni-paneeli vaakaan asennettuna toimii hienosti kodinhoitohuoneen välitilassa.

Lämmin tunnelma syntyy lämpöpuusta

Kodin kylpyhuoneessa ja saunassa on lämmin ja rauhallinen tunnelma. Saunan modernit lauteet sekä seinäpaneelit ovat lämpökäsiteltyä radiatamäntyä. Saunan ja kylpyhuoneen kattoa koristaa lämpökäsitellystä haavasta valmistettu Dyyni-paneeli.

Lämpökäsitelty radiatamänty valikoitui kodin saunan materiaaliksi sen kauniin värin ja kestävyysominaisuuksien vuoksi. Lämpökäsitelty radiatamänty on väriltään lämmin tummanruskea ja soveltuu niin sisällä, kuin ulkona käytettäväksi. Sävy on tavallista lämpökäsiteltyä mäntyä tummempi ja puun kaunis syykuvio on selkeästi esillä. Lämpökäsittely poistaa pihkan ja parantaa tuotteen kestävyysominaisuuksia.

Lue lisää saunamateriaalin valinnasta tästä linkistä.

Lämpödyyni-paneelia löytyy saunan lisäksi kylpyhuoneen katosta.

Modernit lauteet rakentuivat lämpöskäsittelystä radiatamännystä.

Tuotteet

Tilaa uutiskirje

Liity CENT -klubiin ja saa ensi käden tietoa ajankohtaisista tarjouksista ja sisustustrendeistä.

sisustuspaneeli

#CENTLISTAT

CENT

CENT on yksi Suomen laadukkaimmista kodin viimeistelytuotteiden valmistajista. Missiomme on sekä valmistaa että toimittaa tuotteemme luontoa kunnioittaen, ensiluokkaisella palvelulla ja luotettavasti. Kotimaan markkinoiden lisäksi CENT valmistaa tuotteita myös vientiin.