Blogi • 13 heinäkuuta, 2021
Paneloinnin perusohjeet
Ennen asennusta
Paneelit tulee varastoida kuivassa paikassa suojassa sateelta ja auringonvalolta. Pakettien päihin on hyvä tehdä viillot ja antaa paneeleiden tasaantua muutaman vuorokauden ajan asennustilan mukaiseksi. Asennuspaikan huoneenlämpötilan ja kosteuden tulee olla normaali (lämpötila 20°C ja kosteusprosentti alle 50 %).
Puupaneelit voidaan asentaa kaikenlaisille alustoille. Kiinnitystapa valitaan alustan mukaan. Alusrimoituksen (koolauksien) käyttö on yleisin tapa kiinnittää paneelit. Koolausrimat asennetaan yleensä seinään 600 mm jaolla ja kattoon 400 mm jaolla. Betoniin tai kiviseinään asentaessa voidaan käyttää myös vahvaa asennusliimaa. Asennustavasta riippuen paneelit tulee saada tukevasti ja turvallisesti seinään tai kattoon kiinni.

Paneloinnin suunnasta riippuen alusrimat kiinnitetään pysty- tai vaakasuuntaan.
Asentaminen
Koolauksia käytettäessä helpoin ja nopein asennustapa on käyttää viimeistelynaulainta. Nauloja ammutaan yksi tai kaksi jokaisen alusriman kohdalle. Kosteissa tiloissa käytetään sinkittyjä nauloja. Mikäli naaraspuolen alahuuli on pidempi, on paneeli helposti piilonaulattavissa. Myös urospuolelta on mahdollista tehdä kiinnitys piiloon, mutta tämä vaatii hiukan enemmän tarkkuutta. Itse asennuksessa jätä paneelin ja seinän väliin 15 mm liikkumasaumaa. Isot ja painavat paneelit, kuten hirsipaneelit tulee naulata huolellisesti ja turvallisesti kiinni.

Helpoin ja nopein asennustapa on käyttää viimeistelynaulainta.

Piilonaulaus naaraspontin alahuulesta ja Dyyni-paneelin naulaus.
Muuta huomioitavaa
• Paneelin taustapuolella sallitaan vajaasärmä, joka ei haittaa kiinnittämistä.
• Paneeliin ei saa suoraan kiinnittää valaisimia tai muita painavia esineitä.
• Viimeistele sopivilla lattia-, peite-, tai kattolistoilla. Tutustu sisustuslista valikoimaamme tästä linkistä.
• Asenna isot pinnat samasta tuotantoerästä.
• Käsittele puuvalmiit paneelit ennen asentamista.
Tutustu meidän uudistettuun paneloinnin ohjeisiin tästä linkistä!

Puulla sisustamisessa yhdistyy maanläheisyys, ympäristöystävällisyys ja lämminhenkinen kodikkuus.

Aaltomainen, hiekkadyyniä muistuttava Dyyni-sisustuspaneeli on saanut nimensä tehtaamme kotipaikkakunnan, Kalajoen hiekkasärkkien hiekkadyyneistä.
Katso ja tutustu, kun Biisonimafian Janne Kaperi yhdessä Taloon.com:in kanssa asentavat sormipaneelia seinään tehosteeksi!
Lähde ja lisää ohjeita: Puuinfo
Inspiroidu blogimme parissa: Puuta vai Komposiittia
Suosittuja tuotteita
#CentListat
Hyvää Puun päivää 🌲 Puun päivän tarkoituksena on kiinnittää huomiota puiden ja metsien tärkeyteen sekä suojeluun 💚
Me CENTillä haluamme osaltamme varmistaa, että tätä arvokasta materiaalia käytetään vastuullisesti ja metsistä pidetään huolta. Siksi kaikki käyttämämme pääraaka-aine, suomalainen puu, tulee aina kestävästi hoidetuista, PEFC-sertifioiduista metsistä. PEFC-merkki takaa, että puutuotteet on tuotettu kestävästi hoidetuista metsistä, jotka täyttävät tiukat ympäristö- ja sosiaaliset standardit.
#centlistat #centfi #puunpäivä #pefc #avainlipputuote #avainlippu #designfromfinland
Kestääkö tavallinen mäntypaneeli saunassa? 🪵
Mänty on erittäin trendikäs materiaali tällä hetkellä, ja sitä nähdään paljon mm. mäntykalusteissa ja sistustuspaneeleissa sekä -listoissa. Mutta voiko tavallista mäntypaneelia laittaa saunaan?
Mänty on oikein käsiteltynä erinomainen materiaali myös saunaan. Jotkut saattavat pelätä mäntypaneelin pihkaantumista saunassa, mutta nykyajan saunoissa lämpötila harvoin nousee yli 100 asteen, jolloin varsinaista pihkaantumista vasta alkaa tapahtua. Voimakas pihkan irtoaminen männystä lienee vanha käsite 70-luvulta, jolloin perinteisiä puusaunoja lämmitettiin useita tunteja ja saunaan mentiin vasta, kun mittari näytti 100 astetta. Nykyisin saunojen käyttölämpötilat ovat huomattavasti alhaisempia, yleisen saunomislämpötilan ollessa 50-70 astetta.
Mäntypaneeli kannattaa käsitellä joko kirkkaalla tai sävytetyllä saunasuojalla, jolloin puun kestävyysominaisuuden paranevat entisestään ✅
👉🏼 Mikäli saunapaneelin valinta askarruttaa, tutustu saunapaneelin valintavinkkeihin blogissamme, linkki löytyy biosta!
#centfi #centlistat #mänty #mäntypaneeli #mäntysisustus #suomalainenmänty #mäntysauna #sauna #saunanpanelointi #saunapaneeli #sormipaneeli #sormipaneeliseinä #sormipaneelisaunassa #saunansisustus #saunanrakennus #saunanremontointi #saunaremppa
Kiitos Habitare-messut 2023! ✨
Upea Habitare-viikko on nyt takana ✨ Iso kiitos kaikille, jotka pistäydyitte osastollamme 🤎 Oli hienoa jakaa ideoita ja nähdä teidän inspiroituvan puulla sisustamisesta.
Vierailitko osastollamme? Mikä sinusta oli osastollamme parasta? ✨
#Habitare2023 #centfi #centlistat #habitarefair #habitare #habitaremessut #habitaremessut2023 #habitarefair2023
Tunnelmia Habitare-messujen ensimmäisiltä päiviltä ✨ Vielä tänään ja huomenna ehdit käydä paikan päällä fiilistelemässä, t e r v e t u l o a 🤎
Messut avoinna:
LA 10-18
SU 10-18
Nähdään Habitaressa ✨
@habitarefair @designfromfinland @avainlippu
#centfi #centlistat #habitare #habitarefair #habitaremessut #habitare2023 #habitarefair2023 #habitaremessut2023
Lisää lukemista
HABITARE - Suomalaista puuta ja DIY-ideoita
Inspiraatio
5 syyskuuta, 2023
Lue artikkeli
Saunapaneelin valinta - Vinkit ja ideat saunan panelointiin
Blogi
10 heinäkuuta, 2023
Lue artikkeli
Terassin rakentaminen - ohjeet onnistuneeseen lopputulokseen
Blogi
10 toukokuuta, 2023
Lue artikkeli
2023 Sisustustrendit: tummaa puuta ja pehmeitä muotoja
Blogi
21 helmikuuta, 2023
Lue artikkeli