Blogi • 20 joulukuuta, 2023

Tyylikkäästi ja kestävästi kohti uutta vuotta: Sisustusvinkkimme vuoteen 2024

Vuoden 2024 sisustustrendeissä korostuvat kestävät valinnat ja ympäristöystävälliset materiaalit. Lämpimän persikan sävyt hallitsevat trendivärejä, ja suomalainen mänty nousee edelleen sisustuksen suosikiksi. Kodikkuus ja yksilöllisyys ovat avainasemassa, kun luodaan uniikki ja kestävä koti vuoteen 2024. Tässä kirjoituksessa jaamme vinkkimme ensi vuoden sisustukseen!

1. Kestävät materiaalit ja vastuullisuus

Vuonna 2024 yksi keskeinen sisustustrendi on kestävien ja huollettavien materiaalien käyttö. Laatu nousee arvoonsa, kun kertakäyttökulttuuri väistyy pitkäaikaisten ja ajattomien hankintojen tieltä. Panosta siis laatuun ja tee valinnat tarkkaan. Suosi ajattomia, ympäristöystävällisiä ja laadukkaita tuotteita, jotka eivät ainoastaan täytä tilaansa kauniisti, vaan myös kestävät aikaa. Kestävä sisustus on investointi paitsi ympäristöön, luo se kodin jossa viihdyt pitkään.

Sisätilojen päivittäminen ei aina vaadi uusia hankintoja. Huonekaluja ja muita sisustusesineitä voi hyvin hankkia käytettynä, kaiken ei tarvitse olla uutta. Olipa kyseessä vanha kaappi tai muu huonekalu, tuunaamalla voit tuoda ne tähän päivään! Kokeile esimerkiksi vanhan kaapin tuunaamista puolipyröreillä listoilla – näin saat vanhan  huonekalun näyttämään modernilta ja uniikilta. Ideoita ja ohjeita tähän löydät täältä.

Jaana Vaholuoto tuunasi vanhoista IKEA-kaapeista upean kaapin työhuoneeseen käyttämällä puolipyörölistoja.

Luonnonmateriaalit, kuten puu, edustaa kestävyyttä, uusiutuvuutta ja helppohoitoisuutta. Puu on paitsi  monipuolinen sisustusmateriaali, kestää se myös katsetta ja aikaa. Puumateriaaleja voit helposti huoltaa ja päivittää ajan saatossa. 

Sijoitus pitkäikäisyyteen ja kestävään tulevaisuuteen näkyy myös tuotekehityksessämme. Tuomme markkinoille kotimaiset, erittäin laadukkaat Premium-luokan sisustuspaneelit. Lähes oksattomat premium-paneelit valmistetaan sormijatketusta suomalaisesta männystä. Sormijatkamalla puusta saadaan hyödynnettyä paljon enemmän ja materiaalihukka on huomattavasti vähäisempi. Sormijatkoksen ansiosta tuotteesta saadaan myös lähes kokonaan oksaton, mittatarkka ja täysin suorassa pysyvä premium-luokan paneeli.

2. Vuoden 2024 trendiväri on lämpimän persikkainen

 

sisustuspaneeli ravintolassa

Persikan sävyinen Peach Fuzz on Pantone väri-instituutin nimittämä trendiväri vuodelle 2024. Samaa värimaailmaa henkii myös Tikkurilan ensi vuodeksi nimittämä väri “ Nude in Nizza”. Persikan sävyinen beige väri on yhtä aikaa lämmin, aurinkoinen ja ihanan leikkisä.

dyynipaneeli trendi värissä

Hahmotuskuva: Dyyni-paneelia lämpimän persikkaisessa oranssissa värissä.

Ensi vuonna trenditietoinen sisustaja nappaa väripalettiinsa myös sinisen eri sävyjä. Sinistä tullaan varmasti näkemään lämpimissä, hieman violettiin taitavissa sävyissä, sekä raikkaammissa vedensinissä sävyissä. Ennustamme myös luonnonläheisen vihreän jatkavan suosiotaan etenkin sisustuksessa.

saunakärry vaahto

Sinisestä takaseinästä ja ja vaaleaksi käsitellystä Dyyni-paneelikatosta syntyy ihanan merellinen tunnelma!

sisustuspaneeli makuuhuone

Lämpimäksi käsitellystä Dyyni-paneelista syntyy pesämäinen tunnelma makuuhuoneeseen. Trendiväreissä kylpevät petivaatteet tuovat piristysruiskeen huoneeseen.

3. Suomalainen mänty – vanha klassikko uudessa valossa

Luonnonmukaisuus ja puumateriaalit pysyvät vahvasti sisustustrendien huipulla.  Puumateriaaleissa puun luonnollisuus saa näkyä. Pintakäsittely jätetään joko kokonaan tekemättä tai käsittelyksi valitaan luonnollista lopputulosta vaaliva käsittely, lämpökäsittely tai tumman ruskea sävy.

Puulajeista etenkin suomalainen mänty trendaa tällä hetkellä voimakkaasti. Materiaali näkyy niin katto- ja sisustuspaneeleissa, rimoissa ja listoissa, sekä huonekaluissa. Lisäksi ennustamme näkevämme materiaalia myös uusissa innovatiivisissa muodoissa ja rooleissa.

sormipaneeli seinä

Mäntypaneelit ja mäntyhuonekalut trendaavat myös ensi vuonna.

upea sisustuspaneeli

Luonnolliseksi jätettyä mäntypaneelia nähdään kodeissa yhä enemmän.

4. Kotoisuus, yhdessäolo ja pesämäisyys

Vaali ensi vuoden sisustuksessa kodikkuutta ja yhteisöllisyyttä. Panosta etenkin kodin yhteisiin tiloihin ja sisusta tilat siten, että niihin on helppo ja mukava kokoontua yhteen perheen ja ystävien kanssa. 

Luo kotiisi ihana pesämäinen tunnelma valitsemalla pehmeitä tekstiilejä, kuten villaa, samettia, pellavaa ja puuvillaa. Valitse pintamateriaaleiksi luonnonläheisiä materiaaleja kuten puuta. Kodikkuuden tunnetta voi lisätä myös pienten yksityiskohtien avulla, kuten valaistuksella, kynttilöillä ja tuoksuilla.

4.1 Näin luot pesämäisen tunnelman puumateriaaleilla:

 

habitare cent pesä

Luo pesämäinen tunnelma helposti esimerkiksi paneloimalla. Käytä sekä katossa että seinissä puupaneelia tai puurimaa. Voit joko paneloida molemmat: seinät ja katon samalla paneelilla, tai käyttää katossa esimerkiksi rimaa, joka on käsitelty samaan sävyyn kuin tilan seinät. Suosi luonnollista käsittelyä tai käytä lämpimiä sävyjä. 

Habitare-messujen osastollemme luotu, Jutta Tannisen suunnittelema “pesä” oli osastomme suosikkeja ja keräsi valtavasti ihastusta! Useat messuvieraat poikkesivatkin  tässä puuntuoksuisessa pesässä rauhoittumassa vilkkaan messupäivän keskellä.

Pesän kaikki seinät paneloitiin pehmeää muotokieltä edustavalla mänty -sormipaneelilla. Lattiaksi valittiin kotoisa mäntylattia ja kattoon mäntyrima. Kaikki pesän materiaalit käsiteltiin värittömällä suoja-aineella, jotta männyn luonnollinen sävy pääsi oikeuksiinsa.

habitare 2023 CENT sormipaneeli

Männystä valmistettu sormipaneeli tuo tilaan rauhallisen ja kodikkaan tunnelman.

5. Yksilöllisyys ja persoonalliset ratkaisut

Tämän vuoden sisustuksessa yksilöllisyys on avainsana. Luo rohkeasti juuri sinun näköinen sisustus ja anna persoonasi näkyä sisustusvalinnoissa. Yksilölliset ratkaisut voivat näkyä niin huonekalujen valinnassa, henkilökohtaisissa tavaroissa tai persoonallisissa ideoissa. 

Ole rohkea leikittelemään ja kokeilemaan uusia, ehkä niitä hieman epätavallisiakin ideoita! Mitäpä jos tekisit kattolistoista kokonaisen seinän tai päällystäisit ovet sormipaneelilla? Tai miltä kuulostaisi persoonallinen rimaseinä pyörölistoista? Unohda säännöt ja anna mielikuvituksesi lentää! 

olohuoneen sisustus

olohuoneen sisustus puu listalla

Aaltomainen takaseinä on tehty maalatuista kattolistoista

Sisustuksen trendit 2024:

– Vuoden 2024 sisustustrendeissä korostetaan kestäviä ja huollettavia materiaaleja.

– Laatu nousee entistä suurempaan arvoon, ja kertakäyttökulttuuri väistyy pitkäaikaisten hankintojen tieltä.

– Trendiväreissä loistavat lämmin persikkainen ja sinisen eri sävyt.

– Puumateriaaleissa erityisesti suomalainen mänty on vahvasti trendissä.

– Tilojen sisustuksessa panostetaan yhteisöllisyyteen ja kotoisaan tunnelmaan.

– Yksilöllisyys ja persoonallisuus saa näkyä!

 

#centfi

CENT

CENT on yksi Suomen laadukkaimmista kodin viimeistelytuotteiden valmistajista. Missiomme on sekä valmistaa että toimittaa tuotteemme luontoa kunnioittaen, ensiluokkaisella palvelulla ja luotettavasti. Kotimaan markkinoiden lisäksi CENT valmistaa tuotteita myös vientiin.