Inspiraatio • 5 syyskuuta, 2023

HABITARE – Suomalaista puuta ja DIY-ideoita

Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Helsingin messukeskuksessa 13.–17.9.2023.

Ikoniset Habitare-messut ovat jälleen täällä, ja tänä vuonna myös CENT on mukana vuoden 2023 tapahtumassa. Löydät meidät niin omalta osastoltamme 6h80, sekä Habitarematerialsin puolelta osastolla 6k60. “Habitarematerials on messujen ajaksi koottava kokemuksellinen ja inspiroiva materiaalikirjasto, jossa kävijät pääsevät tutustumaan kodin pintamateriaaleihin ja kokeilemaan eri materiaalien yhdistelemistä toisiinsa” (Habitare 2023).

Inspiraatiota luonnosta

Osastomme lähtökohtana toimi suomalainen puu ja luonnon materiaalit. Osaston suunnittelusta vastaava sisustussuunnittelija, Jutta Tanninen, ammensi osastoon inspiraatiota Suomen luonnosta, kippuramännyistä, metsä- ja saaristomaisemasta. “Mänty, ja etenkin käsittelemätön mänty trendaa tällä hetkellä rajusti, joten halusin rakentaa koko osaston luonnonmateriaalien, puun ja erityisesti kotimaisen männyn ympärille” Tanninen summaa. 

Messuosastolla käsittelemätön puu ja tuotteet itsessään pääsevät oikeuksiinsa. Osaston yleisilme näyttäytyy seesteisenä ja rauhallisena, mutta kätkee sisäänsä erilaisten muotojen ja tekstuurien juhlaa. Osastolla nähdään paljon erilaisia tuotteita, kuten kotimaisesta kuusesta valmistettua ulkovuorilautaa, mäntylattiaa, mäntypaneeleja eri tekstuureissa sekä ihania rimaideoita

Tuotevalintojen lähtökohtana oli DIY-mentaliteetti elitee se itse-ajattelu. Halusimme näyttää, että tuotteidemme käyttö ei rajoitu pelkästään perinteisiin käyttökohteisiin, kuten seiniin ja lattiaan, vaan mahdollisuuksia on paljon. Toteutuksissa haastammekin kävijöitä katsomaan tuotteita uusin silmin ja pohtimaan niiden monipuolisia käyttömahdollisuuksia. “Osastolla tarjotaan kävijöille ideoita siitä, mitä kaikkea voi tehdä itse, eikä kaikkiin kivoihin ideoihin välttämättä tarvitse palkata ammattilaista. Pienillä kivoilla jipoilla saa itsekin tehtyä tosi hauskan jutun! Tuotteita voi käyttää monipuolisesti erilaisissa tarkoituksissa, jopa sellaisissa missä niitä ei välttämättä lähtökohtaisesti käyttäisi.” Kuvailee Tanninen.

Kotoisaa fiilistä ja aidon puun tuntua

Osastomme koostuu ikään kuin kahdesta osasta: rakennuksen julkisivusta ja kodikkaista sisätiloista. Halusimme luoda aitoa kodinomaista fiilistä, ja tarjota mahdollisimman aidon ja käsinkosketeltavan kuvan tuotteistamme. Osastolla nähdään mm. tunnelmallinen ja kodikas “pesä”, jossa voi istuskella pöydän ääressä ja uppoutua ympärillä esitettyihin ideoihin.

Lisäksi osastolla on nähtävissä paljon näytteitä ja mallipaloja, joita pääsee fyysisesti hypistelemään ja tunnustelemaan. Osaston rakennuselementteihin sijoitetuista QR-koodeista pääset klikkaamaan itsesi suoraan tuotekortille ja tutustumaan tuotteen ominaisuuksiin tarkemmin.

Habitare messut 2023

Habitare-osaston tunnelmallisessa ja kotoisassa “pesässä” pääset rauhoittumaan ja tutustumaan erilaisiin sisätilan materiaaleihin.

Habitaren teemana yhteisöllisyys ja luonnon kunnioittaminen

Habitare-messujen tämän vuoden teema on “Yhdessä / Together”. Teema kuvastaa ajankohtaista tarvetta yhteenkuuluvuuden tunteelle ja samalla korostaa vastuutamme sekä luonnosta että toisistamme huolehtimisesta. 

Myös me CENTillä ja Habitare-osastollamme haluamme kannustaa luonnosta huolehtimiseen, ekologisuuteen ja yhteisöllisyyden vaalimiseen. Aidot ja ajattomat materiaalit, kuten esimerkiksi suomalainen puu on pitkäikäinen ja ekologinen valinta. Puu luo myös kodikasta ja lämmintä tunnelmaa erilaisiin tiloihin kodeista toimistoihin, vahvistaen näin yhteisöllisyyttä ja turvaa ympärillemme. Sisustuksen tulevaisuudessa luonnon materiaalit, kuten puu ja kivi pysyvät varmasti pinnalla, ja niitä arvostetaan entistä enemmän. Tanninen ennustaa, että tulevaisuudessa sisustuksessa tulee näkymään yhä vahvemmin kertakäyttökulttuurin vähentyminen, kun puolestaan pitkäaikaiset ja ajattomat hankinnat nousevat tärkeään asemaan.

Sisustuslistat

Sisustuksen tulevaisuudessa luonnon materiaalit, kertakäyttökulttuurin vähentyminen ja pitkäaikaiset, ajattomat hankinnat tulevat varmasti nostamaan merkitystään.

Tervetuloa inspiroitumaan ja keskustelemaan puun monipuolisista mahdollisuuksista myyjiemme kanssa Habitare-osastollemme 6h80, sekä kokoamaan unelmiesi kollaaseja materiaalinäytteistä Habitarematerialsin puolelle!

Tutustu karossipaneeliin ✨

Karossipaneeli on hyvin samankaltainen kuin rimapaneeli. Karossipaneelin rima on hieman kupera ja aaltomainen, ja luo näin pehmeämmän kokonaisuuden. Karossipaneeli sopii siksi myös perinteisempiin ja maalaisromanttisempiin kohteisiin, mutta on rimapaneelin tavoin oiva valinta myös moderneihin kohteisiin.

#centfi #centlistat #karossipaneeli #paneeli #puupaneeli #panelointi #puusisustus #sisustus #sisustusidea
...

8 0

Tiesitkö tätä komposiittiterassista? 🤩

Komposiittiterassin asennus on erittäin nopeaa ja helppoa hommaa piilokiinnikeiden avulla ✅ Terassiin ei jää näkyville kiinnityskohtia, sillä nimensä mikaisesti piilokiinnikkeet jäävät piiloon lautojen väliin.

Tiesitkö tätä(kin) huippua ominaisuutta komposiittiterassista? 🤩

#centfi #centlistat #komposiittiterassi #komposiitti #puukomposiitti #terassi #terassinrakennus #terassisisustus
...

11 0

Löydä täydellinen sisustuspaneeli juuri sinun kohteeseesi - vertailimme suosituimpia malleja! ✨

Paneelin profiili – eli sen muoto ja leveys – vaikuttaa merkittävästi paneloidun pinnan yleisilmeeseen. Eri profiileilla voidaan saada aikaan hyvin erilaisia lopputuloksia perinteisestä modernin leikkisään ilmeeseen!

Uusimmassa blogikirjoituksessa esittelemme ja vertailemme viisi suosittua paneeliprofiilia – rimapaneeli, dyynipaneeli, sormipaneeli, helmipaneeli ja karossipaneeli – ja annamme inspiraatiota sekä käytännön vinkkejä, miten voit hyödyntää näitä upeita ratkaisuja omassa sisustuksessasi.

👉🏼 Lukemaan pääset profiilin linkistä!

.

#centfi #centlistat #sisustuspaneeli #panelointi #paneeli #puupaneeli #rimapaneeli #dyynipaneeli #helmipaneeli #karossipaneeli #sormipaneeli
...

6 0

CENT

CENT on yksi Suomen laadukkaimmista kodin viimeistelytuotteiden valmistajista. Missiomme on sekä valmistaa että toimittaa tuotteemme luontoa kunnioittaen, ensiluokkaisella palvelulla ja luotettavasti. Kotimaan markkinoiden lisäksi CENT valmistaa tuotteita myös vientiin.