Blogi • 29 helmikuuta, 2024

Sormipaneeli – Helpot DIY ideat jokaiseen kotiin

Sormipaneeli on monipuolinen ja tyylikäs materiaali, joka tuo lämpöä ja luonnetta sisustukseen. Sen avulla voit helposti uudistaa kotisi ilmettä ilman suuria remontteja. Tässä blogipostauksessa jaamme vinkkejä, kuinka voit hyödyntää sormipaneelia eri tiloissa ja huonekaluissa, tuoden uutta ilmettä kotiisi itse tehden.

Uudista makuuhuoneen ilme helposti sormipaneelilla

Sormipaneelilla päivität makuuhuoneen käden käänteessä lämpimäksi ja moderniksi tilaksi. Puu on materiaalina ihanteellinen valinta makuuhuoneeseen, sillä se rauhoittaa mieltä ja tutkitusti alentaa verenpainetta sekä laskee sydämen sykettä, auttaen meitä rauhoittumaan. Tutkimustulokset osoittavat, että jopa unen laatu on parempi puusisusteisessa huoneessa. Lue lisää puun terveysvaikutuksista täällä.

sormipaneeli sängynpääty

Kylmästä valkoisesta makuuhuoneesta syntyi ihanan tunnelmallinen tila tervalepän sävyyn käsitellyllä sormipaneelilla. Katso lähtötilanne ja muutos Instagramissa.

Sormipaneelin pehmeä muotokieli on rauhallinen ja ajaton. Paneelin kaunis profiili taittaa valoa erittäin kauniisti jättäen pyöreiden rimojen väliin tunnelmalliset, pehmeät varjot. Halutessasi voit korostaa näitä ominaisuuksia hyvin suunnitellun valaistuksen avulla. 

Vaihtoehtoja toteutukseen on monia: voit paneloida koko päätyseinän, toteuttaa liikuteltavan sängynpäätyelementin tai tehdä sängylle tunnelmallisen syvennyksen kaapistojen ja paneloinnin avulla. Voit myös paneloida vain sen osan seinästä mihin sänky on sijoitettu. Näin paneloitu osuus toimittaa myös sängynpäädyn virkaa. Ratkaisu ryhdittää tilaa, eikä makuuhuoneen ilme tunnu irralliselta.

sormipaneeli sängynpääty

Sängyn kohdalta paneloitu seinä ryhdittää tilaa ja tuo vaaleaan makuuhuoneeseen luonnollista lämpöä.

Liikuteltava sormipaneelista valmistettu sängynpääty on mainio vaihtoehto vuokra-asuntoihin, missä pysyvät muutokset eivät ole mahdollisia. Sängynpäädyn voi suunnitella monin eri tavoin. Tee siitä tarpeeksi syvä toimiakseen samalla käytännöllisenä tasopintana tai täydennä sitä erillisillä yöpöydillä. Tunnelmallinen viimeistely onnistuu valaisimilla ja kauniilla tekstiileillä. Toimivuutta ja viimeisteltyä ilmettä lisäävät integroidut pistorasiat. 

sormipaneeli sängynpääty

Tutustu, kuinka Siiri Niemi Siiri & Siiri -blogista toteutti sormipaneelista näyttävän sängynpäädyn. 

Uudista huonekalujen ilme sormipaneelilla

Vanhat huonekalut saavat uuden elämän sormipaneelin avulla. Kiinnitä paneelit esimerkiksi lipaston tai kaapinoven pintaan luoden uudenlaisen, tekstuurikkaan ilmeen. Tämä menetelmä sopii erityisen hyvin yksinkertaisille huonekaluille, joissa on suuria, tasaisia pintoja, joihin paneelit on helppo kiinnittää. Näin saat yksinkertaisistakin huonekaluista näyttäviä katseenvangitsijoita. Voit myös kokeilla maalata paneelit eri väreillä luodaksesi persoonallisia ja uniikkeja kalusteita.

Jaana Vaholuoto tuunasi vanhan IKEA-kaapin puolipyöreillä listoilla. Vanha kaappi sai uuden maalipinnan, jalat ja vetimet, sekä etuovet päällystettiin puolipyöreitä listoja käyttäen. Listojen tilalla voisi hyvin käyttää myös sormipaneelia. Tutustu DIY-projektiin Jaanan blogissa.

sormipaneeli kaapinovi

Vanha IKEA-kaappi sai uuden ilmeen helpolla DIY-projektilla

sormipaneeli pöydänjalka

Vanhasta sohvapöydästä kuoriutuukin moderni huonekalu sormipaneelilla. Katso lisää asiakkaidemme toteutuksia.

Unohda laatta – kaunis välitila syntyy sormipaneelista

Keittiön tai kodinhoitohuoneen välitilan ei aina tarvitse olla laatoitettu. Olit sitten remppaamassa vanhaa tai rakentamassa kokonaan uutta, saat välitilasta näyttävän yksityiskohdan verhoilemalla sen sormipaneelilla. Paneeli on upea vaihtoehto perinteiselle laatalle, tuoden tilaan lämpöä ja kodikkuutta.

Paneelit kestävät hyvin tilan kosteutta, kunhan ne käsitellään oikein. Keittiössä voi paneelin päällä käyttää lisäksi lasia niin halutessaan. Valitse paneelien sävy harmonisesti keittiön kaapistojen ja työtasojen kanssa, tai tuo kontrastia eri värein.  Paneelit on helppo ja nopea asentaa ja materiaali on huollettavissa ajan kuluessa. Paneloi pystyyn tai vaakaan mielesi mukaan.

sormipaneeli välitila

Paneloitu välitila on kaunis ja ajaton yksityiskohta.

sormipaneeli aamiaiskaappi

Samaa ajatusta voit kokeilla myös esimerkiksi aamiaiskaappiin. Paneloitu kaapin takaosa on niin kaunis, ettei kaapin ovia raaski edes sulkea! Tämän aamiaiskaapin takaosa on paneloitu modernilla Dyyni-paneelilla, mutta yhtä kaunis lopputulos syntyy sormipaneelilla. 

Päällystä saareke sormipaneelilla

Keittiön saareke on monen kodin keskipiste ja kokoontumispaikka. Päällystämällä saarekkeen sivut sormipaneelilla voit luoda tilaan uutta ilmettä ja tekstuuria helposti pienellä vaivalla. Paneloinnin voi toteuttaa saarekkeen jokaiselle sivulle tai korostaa yhtä sivua jättämällä muut paneloimatta. 

Paneelit voidaan asentaa pysty- tai vaakasuuntaan riippuen haluamastasi lopputuloksesta ja tilan visuaalisesta vaikutelmasta. Pystypanelointi on ehkä hieman modernimpi vaihtoehto, jolla korostat korkeutta, kun taas vaakapanelointi on ajaton, leveyttä korostava vaihtoehto.

Habitare-messuosastomme myyntitiski sai kauniin verhoilun karossipaneelista.

sormipaneeli saareke

Meidän kodissa -Instagram tiliä pitävä Marjaana uudisti valkoisen keittiön saarekkeen Dyyni-paneelilla. Kurkkaa ennen kuvat Instagramista.

Paneloitu sormipaneeliseinä

Sormipaneelilla voit luoda kodistasi entistä kutsuvamman lisäämällä tekstuuria ja lämpöä valitsemiisi tiloihin. Olipa kyseessä olohuone, eteinen tai työhuone, paneelilla päällystetty seinä on näyttävä ja tunnelmallinen lisä.

 

sormipaneeli seinä

Kokonaisen seinän panelointi saattaa tuntua hurjalta, mutta itse asiassa se ei ole kovinkaan vaikeaa ja onnistuu kotitimpuriltakin! Nappaa paneloinnin oppastaamme vinkit panelointiin ja upea lopputulos on taattu!

Voit asentaa paneelit joko vaaka- tai pystysuuntaan, ja käsitellä ne toivomallasi sävyllä tai valita valmiiksi käsitellyn tuotteen. Lämpökäsitellyllä tuotteella saat ihanan lämpimän, mutta luonnollisen tuloksen. Valkolakattu tuote on puolestaan raikas ja ajaton valinta. Valitse puuvalmis paneeli, mikäli haluat käsitellä tuotteen itse valitsemaasi sävyyn.

Vinkit onnistuneeseen DIY-projektiin

– Mittaa huolellisesti: Ennen asennusta, varmista, että mittaat seinän tai asennuskohteen tarkasti ja suunnittele paneelien asettelu huolellisesti ennen kiinnittämistä

– Pohjatyö: Varmista, että pinta, jolle paneelit kiinnitetään, on tasainen ja puhdas. Tee tarvittavat pohjatyöt, kuten koolaus.

– Sopiva kiinnitys: Käytä oikeanlaisia kiinnitystarvikkeita paneelien materiaalin ja kiinnityspinnan mukaan. Kiinnitysvaihtoehtoja ovat esimerkiksi viimeistelynaulain ja asennusliima.

– Viimeistely: Käsittele paneelit tilan sopivalla käsittelyllä. Erityisesti kosteissa tiloissa käytettäessä paneelit kannattaa käsitellä suojataksesi ne kosteudelta ja likaantumiselta. Muistathan käsitellä paneelit ennen kiinnittämistä.

habitare 2023 CENT sormipaneeli

Helpot DIY-ideat jokaiseen kotiin:

– Luo makuuhuoneesta kutsuva ja lämmin rentoutumispaikka sormipaneelilla 

– Tuo vanhat huonekalut tähän päivään pienellä tuunauksella

– Unohda laatta – kaunis välitila syntyy myös sormipaneelista

– Saarekkeeseen ilmettä ja tekstuuria helposti paneloinnilla

– Kokonainen seinä sormipaneelilla on yllättävän helppo toteuttaa

Sormipaneeli tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia kodin uudistamiseen ja sisustamiseen. Se on helppo ja edullinen tapa tuoda kotiisi uutta ilmettä ja persoonallisuutta. Kokeile näitä ideoita ja inspiroidu luomaan jotain uutta omassa kodissasi!

#centfi

Tiesitkö tätä komposiittiterassista? 🤩

Komposiittiterassin asennus on erittäin nopeaa ja helppoa hommaa piilokiinnikeiden avulla ✅ Terassiin ei jää näkyville kiinnityskohtia, sillä nimensä mikaisesti piilokiinnikkeet jäävät piiloon lautojen väliin.

Tiesitkö tätä(kin) huippua ominaisuutta komposiittiterassista? 🤩

#centfi #centlistat #komposiittiterassi #komposiitti #puukomposiitti #terassi #terassinrakennus #terassisisustus
...

9 0

Löydä täydellinen sisustuspaneeli juuri sinun kohteeseesi - vertailimme suosituimpia malleja! ✨

Paneelin profiili – eli sen muoto ja leveys – vaikuttaa merkittävästi paneloidun pinnan yleisilmeeseen. Eri profiileilla voidaan saada aikaan hyvin erilaisia lopputuloksia perinteisestä modernin leikkisään ilmeeseen!

Uusimmassa blogikirjoituksessa esittelemme ja vertailemme viisi suosittua paneeliprofiilia – rimapaneeli, dyynipaneeli, sormipaneeli, helmipaneeli ja karossipaneeli – ja annamme inspiraatiota sekä käytännön vinkkejä, miten voit hyödyntää näitä upeita ratkaisuja omassa sisustuksessasi.

👉🏼 Lukemaan pääset profiilin linkistä!

.

#centfi #centlistat #sisustuspaneeli #panelointi #paneeli #puupaneeli #rimapaneeli #dyynipaneeli #helmipaneeli #karossipaneeli #sormipaneeli
...

6 0

CENT

CENT on yksi Suomen laadukkaimmista kodin viimeistelytuotteiden valmistajista. Missiomme on sekä valmistaa että toimittaa tuotteemme luontoa kunnioittaen, ensiluokkaisella palvelulla ja luotettavasti. Kotimaan markkinoiden lisäksi CENT valmistaa tuotteita myös vientiin.