Blogi • 15 maaliskuuta, 2021

Voi hyvin kodissasi – suosi puuta sisustuksessa

Materiaalien valinta vaikuttaa merkittäväsi kodin tunnelmaan ja hyvinvointiimme. Luonnonmateriaalien käyttö sisustuksessa on yhä suositumpaa, eikä ihme, sillä puu rauhoittaa, luo positiivisia mielikuvia ja sisätiloissa käytettynä puulla vaikuttaa olevan kyky säädellä elimistömme stressitasoja. Listasimme syitä miksi puuta kannattaa suosia sisustuksessa.

Rauhoittavaa tunnelmaa puusta

Puun suosiminen sisustuksessa vaikuttaa meihin myönteisesti sekä fysiologisella, että psykologisella tasolla. Puun tuoksu, lämpö ja kosketeltavuus koetaan erittäin miellyttävinä. Puupinnat tekevät tilasta kodikkaan ja puupinta tuo tilaan lämpimän ja rauhoittavan tunnelman. Puun koskettaminen koetaan lempeämpänä muihin materiaaleihin verrattuna.

Sisutuksessa käytetty puu rauhoittaa mieltä, ja puuta koskettaessa turvallisuuden ja luonnollisuuden tunne voimistuu. Puu tutkitusti myös alentaa verenpainetta ja laskee sydämen sykettä sekä helpottaa rauhoittumista. Tästä syystä myös unen laatu on tutkitusti parempi puusisusteisessa huoneessa.

Lue lisää puun terveysvaikutuksista täällä

Puu vaikuttaa positiivisesti mielikuviimme

Puu vaikuttaa positiivisesti myös mielikuviimme. Esimerkiksi puusisusteinen huone luo miellyttävämmän ja rentouttavamman vaikutelman, kuin täysin valkoinen huone. Tutkimukset osoittavat, että esimerkiksi työtiloissa ja kouluissa, joissa on käytetty puuta, ihmisten stressitasot ovat alhaisemmat muihin tiloihin verrattuna. Lisäksi puusisusteinen toimisto vaikuttaa arvokkaammalta ja asiantuntevammalta ja sen työntekijät koetaan asiantuntevimmiksi, menestyvimmiksi, rehellisemmiksi, vastuullisemmiksi ja luovemmiksi. (Lähde: Puuinfo)

Puu on terveellinen ja ekologinen sisustusmateriaali

Puu vaikuttaa paitsi mielemme hyvinvointiin, on se myös erittäin terveellinen kodin sisustuksen materiaali. Puu on erittäin hyvä lämmön eriste sekä toimii tilan kosteuden tasapainottajana. Puu tasaa tehokkaasti huoneen kosteuseroja joten sen merkitys sisäilmalle on erittäin merkittävä. Tästä syystä puutalot eivät esimerkiksi allergisoi.

Puu on harvoista suurteollisuuden raaka-aineista joka uusiutuu ja palaa elinkaarensa loputtua takaisin kiertoon. Puutuote on ajaton ja kestävä ja sitä on helppo muunnella ja varioida ajan saatossa. Puutuote on lisäksi helppo korjata tai käyttää uudelleen.

#centlistat

CENT

CENT on yksi Suomen laadukkaimmista kodin viimeistelytuotteiden valmistajista. Missiomme on sekä valmistaa että toimittaa tuotteemme luontoa kunnioittaen, ensiluokkaisella palvelulla ja luotettavasti. Kotimaan markkinoiden lisäksi CENT valmistaa tuotteita myös vientiin.