Blogi • 31 lokakuuta, 2022

5 TAPAA SISUSTAA SORMIPANEELILLA

Sormipaneeli on monelle tuttu etenkin 1940–1950 -luvun rintamamiestaloista, joissa sitä käytettiin etenkin portaikkojen, kuistien, saunojen ja pukeutumistilojen verhoiluun. Kyseinen paneeli on tehnyt vahvan paluun parin viime vuoden aikana ja on tuttu näky myös nykypäivän kodeissa.

Pehmeitä muotoja edustava sormipaneeli elävöittää tilaa ja erilaisia käyttökohteita on valtavasti. Nykyisin sitä on saatavilla monilla eri pintakäsittelyllä ja eri raaka-aineesta valmistettuna. Nappaa alta vinkit eri käyttökohteista ja tee juuri sinun näköisesi toteutus!

sormipaneeli seinässä

Vanhan kerrostaloasunnon ilme muuttui raikkaan moderniksi valkolakatulla sormipaneelilla.

1. Tehosteseinä paneloimalla

Tehosteseinät ovat tuttuja sisustuksesta jo pitkältä ajalta. Tehosteseinä piristää kodin ilmettä ja on helppo tapa luoda tilaan kontrastia. Seinä voi toimia myös tasapainottajana kodin muulle sisustukselle, tai se voi halutessasi olla huoneen näyttävä katseenvangitsija.

Tavallisimmin tehosteseiniä on luotu tapetoimalla tai maalaamalla, mutta trenditietoinen sisustaja luo sen puusta. Puulla sisustaminen on nostanut suosiotaan muutaman viime vuoden aikana, eikä trendille näy loppua. Nykyaikainen sisustaja haluaa kiinnittää huomiota ekologisuuteen ja materiaalien terveysvaikutuksiin, mistä syystä puu onkin niin suosittu materiaali. Puu on uusiutuva materiaali ja sillä on lukuisia tutkittuja terveysvaikutuksia. Puu hengittää ja tasaa kosteuseroja, joten sen merkitys mm. sisäilmalle on merkittävä. Lisäksi puulla on rauhoittava vaikutus ja se vaikuttaa positiivisesti mielikuviin. Lue lisää puun terveysvaikutuksista.

valkolakattu sormipaneeli seinä

Sormipaneelien eläväinen pinta taittaa kauniisti valoa ja tuo tilaan lämpöä ja pehmeyttä.

Tehosteseinän luominen paneloimalla on helppoa ja onnistuu jokaiselta. Puuta on helppo työstää tilaan sopivaksi ja se on myös uudelleen käsiteltävissä. Ennen hommiin ryhtymistä, tutustu paneloinnin perusohjeisiin.

Ennen sormipaneelit maalattiin peittävällä maalilla tai lakattiin kiiltäviksi. Nykyisin suositaan enemmän luonnollisia, kuultavia lopputuloksia ja puunsyyt saavat näkyä. Sormipaneelia on saatavilla monilla eri pintakäsittelyillä ja eri raaka-aineesta valmisettuna, joten löydät takuulla mieleisesi. Lopputulokseen vaikuttaa myös paneloinnin suunta. Pystypaneloinnilla korostat huoneen korkeutta, kun taas vaakapaneloinnilla leveyttä.

SORMIPANEELI SEINÄSSÄ - SISUSTUSPANEELI

Pysty- vai vaakapanelointi, tai ehkä molemmat? Pystypaneloinnilla korostat huoneen korkeutta, kun taas vaakapaneloinnilla leveyttä.

Katso ja tutustu, kun Biisonimafian Janne Kaperi yhdessä Taloon.com:in kanssa asentavat sormipaneelia seinään tehosteeksi!

2. Sängynpääty sormipaneelista

Sängynpääty viimeistelee makuuhuoneen ilmeen ryhdittäen tilaa. Ilman sitä makuuhuoneen ilme saattaa tuntua irralliselta, ja sänkyyn sopiva pääty onkin loistava keino ”kiinnittää” sänky omalle paikalleen.

Puinen sängynpääty on erinomainen keino tuoda lämpöä ja rauhaa makuuhuoneeseen. Puu tutkitusti alentaa verenpainetta ja laskee sydämen sykettä, sekä helpottaa rauhoittumista. Tästä syystä unen laatu on tutkitusti parempi puusisusteisessa huoneessa.

Sormipaneeli sopii hyvin sängynpäädyn materiaaliksi, sillä sen pyöreä muoto viestii rauhallisuutta ja pehmeyttä. Paneelin pinta taittaa valoa erittäin kauniisti jättäen pyöreiden rimojen väliin tunnelmalliset, pehmeät varjot.

Paneelista valmistetun sängynpäädyn toteuttamiseen on useita eri tapoja ja tyylejä. Voit tehdä irrallisen, siirrettävän päädyn tai paneloida sängylle jäävän syvennyksen sormipaneelilla, kuten alla olevan kuvan kohteessa on tehty.

sormipaneeli sängynpääty

Pehmeitä roosan sävyjä. Voit käsitellä puuvalmiiin sormipaneelin haluamallasi tavalla.

Myös irrallisen päädyn toteuttamiseen on useita eri tapoja. Voit tehdä päädystä sen verran leveän, että se itsessään toimii myös tasona. Viimeistele ilme valoilla, yöpöydillä ja ihanilla tekstiileillä. Viimeistellyn ilmeen saat integroiduilla yöpöydillä ja pistorasioilla. Katso miten Siiri & Siiri blogin Siiri Niemi toteutti upean sängynpäädyn sormipaneelista.

sormipaneeli sängynpääty

Viimeistele sängynpäädyn ilme himmennettävillä led-valoilla.

3. Ovet paneelista verhoilemalla

Puupaneelin työstäminen on helppoa ja siksi se sopii myös pienempien yksityiskohtien rakennusmateriaaliksi. Paneloitu yksityiskohta voi parhaimmillaan toimia upeana katseenkiinnittäjänä, joka herättää ykstyiskohdat eloon.

Joskus kaappien ulkonäköön kaipaa muutosta, ja ilmettä saakin helposti muutettua päivittämällä pelkät ovet. Kokeile päivittää kaapit verhoilemalla ne sormipaneelilla!

Panelointiin tarvitset puuliimaa ja viimeistelynauloja, joilla paneelien kiinnitys oveen onnistuu helposti. Tässäkin tyylejä on monia ja vain mielikuvitus on rajana. Voit paneloida koko oven tai jättää reunoille tilaa ja kehystää paneloinnin rimoilla tai listoilla. Kokeile mikä sopii juuri sinun tyyliisi.

Kokeile myös naamioida ovet osaksi seinää paneloimalla sekä seinä, että ovet samalla paneelilla. Katso miten Meja Hynysen suunnitteleman kohteen eteinen muuttui sormipaneeliverhoilulla.

sormipaneeli kaapinovi

Ville Lehvosen eteistä koristavat upeat Havune Oy:n toteuttamat sormipaneeliovet.

4. Puu luo tunnelmaa saunaan ja kosteisiin tiloihin

Kylpyhuoneessa puinen siustuspaneeli tuo lämpöä ja tasapainoa laattaseinien kaveriksi. Yhdistele rohkeasti eläväpintaista sormipaneelia laattaseiniin, ja erilaisiin saunapanelointeihin. Paneelia voi olla niin katossa kuin seinissä. Erilaisilla käsittelyillä ja raaka-aineen valinnalla voidaan merkittävästi vaikuttaa tunnelmaan.

sormipaneeli saunassa

Luo näyttävää kontrastia yhdistämällä puuvalmis sormipaneeli mustien seinien kanssa! Puuvalmis sormipaneeli on käsitelty kirkkaalla saunasuojalla.

Puinen sisustuspaneeli sopii erinomaisesti saunaan ja kosteisiin tiloihin niin sen ominaisuuksien, kuin ulkonäkönsä vuoksi. Etenkin saunassa materiaalien tulee kestää kuumuutta ja kosteutta.

Kotimainen mänty sormipaneeli kestää hyvin lämmön ja kosteuden vaihtelua, mikä tekee siitä erinomaisen tuotteen saunaan ja muihin kosteisiin tiloihin. Muistathan käsitellä puuvalmiin paneelin esimerkiksi öljyllä tai saunasuojalla. Mikäli haluat päästä helpommalla, voit valita valmiiksi saunasuojatun ja sävytetyn sormipaneelin.

Laadukas valinta saunaan ja kylpyhuoneeseen on lämpökäsitellystä radiatamännystä valmistettu sormipaneeli. Korkealaatuisesta raaka-aineesta valmistettu tuote on pinnaltaan erittäin siisti ja tasalaatuinen laatupaneeli. Oksaton lämpöradiata ei pihkaannu ja kestää suuret lämpötilan ja kosteuden vaihtelut.

 

5. Näyttävä katto sormipaneelista

Huoneen katto voi olla isossa roolissa kodin ja muiden tilojen sisustuksessa. Kattomateriaalin valinta vaikuttaa merkittävästi koko tilan ilmeeseen. Halutessasi katto voi olla näyttävä katseenvangitsija.

Puu on erinomainen kattomateriaali akustiikan puolesta. Puu myös rauhoittaa ja tasapainottaa tilaa merkittävästi. Sormipaneelista valmistettu katto tuo tilaan lämpöä ja pehmeyttä. Paneelin eläväinen pinta tekee tilasta kodikkaan ja tuo tilaan lämpimän ja rauhoittavan tunnelman.

Paneelin asennussuunnalla, pintakäsittelyllä tai raaka-aineen valinnalla voit vaikuttaa huoneen tilantuntuun merkittävästi. Vaalea kattopaneeli tuo avaruutta, valoisuutta ja lisää huoneen tilantuntua, kun taas tumma kattopaneeli luo huoneelle lämpimän ja tunnelmallisen ilmeen. Viimeistele tila haluamallasi valaistuksella ja tyyliisi sopivilla kattolistoilla.

sormipaneeli katossa

Valkolakatusta sormipaneelista valmistettu katto tuo lämpöä ja pehmeyttä korkeaan tilaan ja korostaa katon muotoja.

Sormipaneelit

#centfi

Juhannussauna valmiina, vihtan kera tottakai 🌿 Ihanaa juhannusta!

#centfi #centlistat #sauna #saunanrakennus #saunanlauteet #juhannussauna
...

17 0

Miten mielettömiä muutoksia asiakkaamme ovat saaneet aikaan! 😍 👉🏻 Mikä on mielestäsi paras muutos?

.
.
.
#centfi #sisustusinspiraatio #sisustusidea #sisustusideat #sisustus #sisustaminen #kodinsisustus
...

13 0

CENT

CENT on yksi Suomen laadukkaimmista kodin viimeistelytuotteiden valmistajista. Missiomme on sekä valmistaa että toimittaa tuotteemme luontoa kunnioittaen, ensiluokkaisella palvelulla ja luotettavasti. Kotimaan markkinoiden lisäksi CENT valmistaa tuotteita myös vientiin.