Blogi • 15 maaliskuuta, 2021

Sisustuspaneelista on moneksi

Sisustuspaneelit ovat monipuolinen ja näyttävä keino luoda ilmettä kotiisi. Lue 5 vinkkiämme sisustuspaneelin eri käyttökohteista!

Sisustuspaneeleista on tullut suosittu elementti kodin sisustuksessa. Etenkin aito puu sisustuksessa kiehtoo. Eikä ihme, sillä puu parantaa akustiikkaa, tuo lämpöä, ja sillä on todistetusti monia terveysvaikutuksia muun muassa stressin alentamiseen ja mielialaan.
Miten ja missä sisustuspaneeleita kannattaisi sitten käyttää? Alla vinkkimme erilaisista ja
monipuolisista tehostepaneelien käyttökohteista.

1. Sisustuspaneelit tehosteseinänä

Sisustuspaneelien yleisimpiä käyttökohteita ovat tehosteseinät. Tehosteseinä antaa huoneelle ilmettä ja tuo lämpöä esimerkiksi muutoin vaaleaan ja pelkistettyyn sisustukseen. Tehosteseinä toimii huoneen katseenvangitsijana ja on jo itsessään erittäin näyttävä, mutta ajaton sisustuselementti. Asennussuunnasta riippuen voit helposti korostaa joko huoneen korkeutta tai leveyttä.

Puuvalmis Dyyni-paneeli pystyyn asennettuna

Valkolakattu Dyyni-paneeli vaakaan asennettuna

2. Sisustuspaneelista sängynpääty

Sisustuspaneelien aikakaudella paneelit muuntautuvat nyt sängynpäädyiksi. Skandinaavisessa sisustuksessa makuuhuone halutaan usein pitää pelkistettynä, ja huoneen sänky toimii tilan keskipisteenä. Sängynpääty on näyttävä keino saada ilmettä makuuhuoneeseen.

Tässä makuuhuoneessa unet taatusti maistuisivat

3. Näyttävä katto sisustuspaneelista

Huoneen kattomateriaalin valinta paitsi parantaa huoneen akustiikkaa, mutta se vaikuttaa myös huoneen tilan tuntuun, valaistukseen sekä viimeistelee huoneen ilmeen. Vaalea kattopaneeli tuo avaruutta, valoisuutta ja lisää huoneen tilan tuntua, kun taas tumma kattopaneeli luo huoneelle lämpimän ja tunnelmallisen ilmeen. Paneelin asennussuunnalla voidaan merkittävästi vaikuttaa tilan tuntuun.

Puuvalmis Dyyni-paneeli käsiteltynä

4. Sisustuspaneelista rauhaa ja tunnelmaa kosteisiin tiloihin

Sisustuspaneeli on suosittu materiaali muun muassa kylpyhuoneen tai wc:n katossa. Mikäli valitset käsittelemättömän paneelin kosteisiin tiloihin, muistathan käsitellä paneelin esimerkiksi lakalla tai saunasuojalla.

Varmin valinta kosteisiin tiloihin, on lämpöpuusta valmistettu paneeli, joka sopii myös saunaan. Esimerkiksi Lämpöpuusta valmistettu Dyyni-paneeli on erinomainen valinta esimerkiksi saunaan tai muihin kosteisiin tiloihin. Oksaton lämpöhaapa ei pihkaannu ja kestää suuret lämpötilan ja kosteuden vaihtelut. Lämpöpuu suositellaan käsiteltäväksi kirkkaalla saunasuojalla. Käsittely tehostaa entisestään lämpöpuun kestävyysominaisuuksia ja saat paneelista pitkäaikaisen katseenvangitsijan.

Puuvalmis Dyyni-paneeli käsiteltynä kirkkaalla lakalla toimii erinomaisesti kylpyhuoneen katossa.

Lämpökäsiteltyyn haapaan valmistettu Dyyni-paneeli.

5. Sisustuspaneelista näyttävä yksityiskohta

Kodin ja muiden tilojen pienet ja joskus jopa tylsätkin yksityiskohdat heräävät eloon
sisustuspaneeleilla, sillä sisustuspaneelit ovat visuaalisia ja näyttäviä jo sellaisenaan. Sisustuspaneeleja on helppo käsitellä ja muokata tilaan tai käyttötarkoitukseen sopiviksi, joten ne toimivat loistavasti pienemmissäkin yksityiskohdissa. Katso alta miten kaapin ovet heräävät eloon sormipaneelilla!

Tutustu paneeli valikoimaamme tästä

Collection DYYNI

Sormipaneelista kaapin ovet

#centlistat

CENT

CENT on yksi Suomen laadukkaimmista kodin viimeistelytuotteiden valmistajista. Missiomme on sekä valmistaa että toimittaa tuotteemme luontoa kunnioittaen, ensiluokkaisella palvelulla ja luotettavasti. Kotimaan markkinoiden lisäksi CENT valmistaa tuotteita myös vientiin.