Blogi • 12 maaliskuuta, 2021

Pintakäsitelty vai puuvalmis – opas paneeleiden ja listojen valintaan

Sisustuslistoilla ja -paneeleilla luot kauniin ja luonnollisen sisustuksen kotiisi. Lue blogistamme, mitä tulee ottaa huomioon pintakäsitellyn ja puuvalmiin listan ja paneelin valinnassa!

Sisustuspaneeleista- ja listoista on tullut suosittu elementti kodin sisustuksessa ja aidon puun käyttö sisustuksessa onkin lisääntynyt viime vuosina hurjasti. Puu rauhoittaa, parantaa akustiikkaa ja tuo palan luontoa tilaan. Puun käyttö sisustuksessa todistetusti parantaa mielialaa ja helpottaa stressiä. Kannattaako tilaan valita puuvalmis vai pintakäsitelty tuote?

Rimaseinä puuvalmiista 12x42 peitelistasta

Pintakäsitelty puu sisustuslistana ja -paneelina

Valmiiksi pintakäsitellyillä sisustuslistoilla ja -paneeleilla säästät aikaa ja vaivaa. Käsitelty tuote on valmis asennettavaksi sellaisenaan. Käsittelyn ansiosta puun kestävyysominaisuudet paranevat entisestään, eikä puu tummu tai haalene ulkoisten olosuhteiden seurauksena – pinta säilyy kestävänä ja puhtaana vuosikausia.

Eri pintakäsittelyn sävyillä ja metodeilla pystyt vaikuttamaan suuresti tilan tunnelmaan ja luomaan mieleisiäsi variaatioita sisustukseen. Sävyillä ja väreillä voi nostaa esiin erityisesti tehostepintoja ja luoda selkeitä ja särmikkäitä rajauksia. Samalla saumat jäävät piiloon. Pintakäsitellyn tuotteen ominaisuuksista kannattaa ottaa selvää huolellisesti, jotta tilaan tulee valittua juuri oikea tuote. Esimerkiksi saunaan ja kosteisiin tiloihin on eri käsittelyaineet kuin kuiviin sisätiloihin.

Pintakäsittely tapahtuu joko tuotteen valmistuksessa tuotannossa tai käsittelemällä itse puuvalmiin pinnan. Käsittelyaineita on monia ja niitä ovat muun muassa maalit, saunasuojat ja lakat. Pintakäsitellyn tuotteen etuihin kuuluu uudelleenkäsittelyn mahdollisuus. Me Centillä käytämme tuotteidemme pintakäsittelyssä ainoastaan vesiohenteisia käsittelyaineita.

Valkolakattu Dyyni-paneeli

Valkoinen STS4 15x95 sisustuspaneeli

Käsittelemätön eli puuvalmis lista tai paneeli

Käsittelemättömälle puulle on käytössä oma termi “puuvalmis”. Termillä viitataan höylättyyn sileäpintaiseen puupintaan, johon ei ole tehty minkäänlaista pintakäsittelyä. Puuvalmiin pinnan voit itse käsitellä haluamallaan tavalla, omaan mieleiseen sävyyn ja väriin.

Puuvalmis tuote on paras vaihtoehto silloin, kun mielessä on jokin tietty sävy, jota ei löydy valmiina valikoimista. Käsittely on helppo tehdä itse oikeilla käsittelyaineilla ja tarvikkeilla. Käsittelyyn riittää muutamat hyvät pensselit ja laadukkaat käsittelyaineet. Puuvalmiit tuotteet ovat myös edullisempia, mutta käsittelyyn on hyvä varata aikaa ja tilaa.

Puuvalmis pinta tulisi aina käsitellä tilaan soveltuvalla käsittelyaineella. Puun luonnollinen väri kiehtoo ja miellyttää – kun haluat säilyttää puun luonnollisen värin, käsittele tuote esimerkiksi kirkkaalla lakalla tai saunasuojalla. Muista aina varmistaa, että käsittelyaine on käyttötilaan sopiva. Oikean käsittelyaineen valinnassa suosittelemme kääntymään ammattilaisen puoleen.

Me Centillä suosittelemme käsittelyä aina ennen asennusta, sillä puu elää lämmön ja kosteuden vaihtelun myötä. Puun eläessä jo asennetusta paneelista saattaa tulla esille käsittelemättömiä pintoja, jotka helposti haittaavat ulkonäöllisesti

Tutustu paneeleihimme

Tutustu listoihimme

Tutustu saunatuotteisiimme

Puuvalmis Dyyni-paneeli

#CENTLISTAT

Tiesitkö tätä komposiittiterassista? 🤩

Komposiittiterassin asennus on erittäin nopeaa ja helppoa hommaa piilokiinnikeiden avulla ✅ Terassiin ei jää näkyville kiinnityskohtia, sillä nimensä mikaisesti piilokiinnikkeet jäävät piiloon lautojen väliin.

Tiesitkö tätä(kin) huippua ominaisuutta komposiittiterassista? 🤩

#centfi #centlistat #komposiittiterassi #komposiitti #puukomposiitti #terassi #terassinrakennus #terassisisustus
...

8 0

Löydä täydellinen sisustuspaneeli juuri sinun kohteeseesi - vertailimme suosituimpia malleja! ✨

Paneelin profiili – eli sen muoto ja leveys – vaikuttaa merkittävästi paneloidun pinnan yleisilmeeseen. Eri profiileilla voidaan saada aikaan hyvin erilaisia lopputuloksia perinteisestä modernin leikkisään ilmeeseen!

Uusimmassa blogikirjoituksessa esittelemme ja vertailemme viisi suosittua paneeliprofiilia – rimapaneeli, dyynipaneeli, sormipaneeli, helmipaneeli ja karossipaneeli – ja annamme inspiraatiota sekä käytännön vinkkejä, miten voit hyödyntää näitä upeita ratkaisuja omassa sisustuksessasi.

👉🏼 Lukemaan pääset profiilin linkistä!

.

#centfi #centlistat #sisustuspaneeli #panelointi #paneeli #puupaneeli #rimapaneeli #dyynipaneeli #helmipaneeli #karossipaneeli #sormipaneeli
...

6 0

CENT

CENT on yksi Suomen laadukkaimmista kodin viimeistelytuotteiden valmistajista. Missiomme on sekä valmistaa että toimittaa tuotteemme luontoa kunnioittaen, ensiluokkaisella palvelulla ja luotettavasti. Kotimaan markkinoiden lisäksi CENT valmistaa tuotteita myös vientiin.