Inspiraatio • 16 maaliskuuta, 2021

Cent mukana Sami Kurosen kylpyhuoneen ja saunan remontissa

Tylsästä kylpyhuoneesta loihdittiin moderniuttaan hohtava spa-kokonaisuus Centin, Netraudan ja usean muun suomalaisen ekologisen tuotebrändin voimin. Remonttimestarina hääräsi Perttu Sirviö.

TV- ja radiojuontaja Sami Kuronen pyysi Netrautaa auttamaan unelmiensa kylpyhuoneen toteuttamisesta. Aikataulu tulisi olemaan tiukka: kaikki pitäisi olla valmista kolmen viikon kuvausmatkan aikana. Netraudan monipuolinen valikoima mahdollisti tyylikkäät, toimivat ja laadukkaat tuotevalinnat aina saunapaneeleista ja sadesuihkusta laudeliinaan asti. Puupinnat toteutettiin täysin Centin tuotteillamme.

Sami Kurosen sauna remontin jälkeen

Sami Kurosen sauna ennen remonttia. Sävymaailma oli tumma myös ennen remontointia, mutta pinnat olivat kuluneet saunomista rakastavan Samin käytössä.

Sauna on asunnon tärkeimpiä paikkoja Kuroselle

Sami Kurosen idea kylpyhuoneremontista lähti liikkeelle kollegan, radiojuontaja Tuukka “Tuke” Ritokosken teettämästä kylpyhuoneuudistuksesta.

– Netraudassa on enemmän valinnanvaraa kuin kehtaa keksiä, toteaa Ritokoski Kuroselle.

Kuronen toteaa olevansa pähkäilijä, joka kaipaa suunnitelmilleen tuli- ja taustatukea. Netraudan ammattilaiset Mikko Heikura ja Päivi Nieminen osoittautuivat sopivaksi taustatiiimiksi. Kurosen vuonna 2004 rakennetun talon kylpyhuoneen ja saunan remontointiaikataulu oli tiukka: vain 3,5 viikkoa.

Remonttimestari Perttu Sirviö ja sisustussuunnittelija Piia Lankinen tutustuvat Kurosen kotiin Unelmien kylpyhuone -tv-ohjelman ensimmäisessä jaksossa, jossa Kuronen kertoo toiveistaan.

– Haaveena olisi aikalailla tumma värimaailma, saa olla jopa ihan mustaa tai tummanharmaata, epäsuoraa valoa ja rauhoittavaa kylpylätunnelmaa, Kuronen kertoo ja jatkaa:

– Sauna on kulunut, koska saunon joka ilta. Parhaat päivänsä se on jo nähnyt. Täällä mä huuhdon kaikki päivät asiat pois, tämä on yksi asunnon tärkeimmistä paikoista.

Centin puutuotteet Kurosen kylpyhuoneessa ja saunassa

Sauna- ja kylpyhuoneremontin puupinnat ovat täysin Centin kädenjälkeä Kalajoelta. Kummankin tilan katto rimoitettiin lämpökäsitellyllä haaparimalla. Tyylikäs ja erittäin hienosti valaistu sauna sai seinäpaneelikseen kuultavan mustaksi käsiteltyä, oksatonta tervalepästä valmistettua seinäpaneelia. Tumma puu sointuu erinomaisesti kylpyhuoneen tummaan laattaseinään.

Lauteisiin puolestaan valittiin sisustussuunnittelija Riia Lankisen johdolla laadukas radiatamänty, jonka kaunis syykuvio korostuu puunsuojakäsittelyn myötä. Radiatamänty on pihkaton, myrkytön ja sen pinta säilyy moitteettomana kovissakin löylyissä.

Lisäksi tilan viimeistelyssä on käytetty Hiili-varjolistaa, Cent-smyygilautaa ja Cent-varjolistaa.

Lämpökäsitellystä haavasta valmistettu rima on näyttävä, elävä ja tyylikäs valinta Samin kylpyhuoneeseen.

Cent Premium -lauteet tuovat tunnelmaa Sami Kurosen tummasävyisessä saunassa. Ne kestävät erityisen hyvin jokapäiväistä saunomista.

Ekologiset materiaalivalinnat keskiössä

Sami Kurosen kylpyhuone- ja saunaremontti suunniteltiin ja toteutettiin kestävän rakentamisen pohjalta – mukaan valittiin vain ympäristöystävällisiä ja ekologisia brändejä.

Sami kertoi haluavansa tukea omilla materiaalivalinnoillaan kotimaista osaamista sekä kestäviä valintoja ja toivoikin, että ympäristöarvot otetaan huomioon myös hänen remontin suunnittelussa. Ekologisuus, kotimaisuus ja vastuullisuus ovatkin nousseet tärkeiksi elementeiksi sisustuksessa.

Suomalainen puu on ekologinen valinta, sillä kuljetuksesta syntyy pienempi kuormitus ympäristölle. Lisäksi puu on helposti kierrätettävissä ja se on kestävää. Puun lisäksi käytettiin muun muassa pellavatekstiilejä ja luonnonkiveä.

Centin lisäksi Netraudan yhteistyökumppaneina olivat mm. Pukkila, Cariitti, Helo, Jokipiin pellava, Pinetta, Ideal Keittiöt, Saint-Gobain Weber, Gustavsberg, Dimex, Smedbo, Noro, GlassHouse, GemLook ja Markslöjd. Lue lisää ekologisuutta painottavista Netraudan kumppaneista.

Kylpyhuoneen ja saunan Cent-tuotteet:

● Saunan lauteet: Cent Premium -lauteet, lämpökäsitelty radiata mänty

● Saunan seinäpaneeli: Kuultavan musta Cent-saunapaneeli, tervaleppä

● Saunan ja kylpyhuoneen katon rimoitus: Cent-kattorima, lämpökäsitelty haapa

● Varjolistat: Cent-varjolista, hiili sekä Cent-varjolista, thermohaap

● Viimeistely: : Cent-smyygilauta, thermohaapa

Tutustu myös kaikkiin Centin saunatuotteisiin.

Lue lisää Sami Kurosen sauna- ja kylpyhuoneremontin vaihesta Netraudan sivuilta.

Tutustu kaikkiin Kurosen remontissa käytettyihin tuotteisiin.

CENT

CENT on yksi Suomen laadukkaimmista kodin viimeistelytuotteiden valmistajista. Missiomme on sekä valmistaa että toimittaa tuotteemme luontoa kunnioittaen, ensiluokkaisella palvelulla ja luotettavasti. Kotimaan markkinoiden lisäksi CENT valmistaa tuotteita myös vientiin.