Inspiraatio • 1 kesäkuuta, 2022

Premium -luokan saunapaneeli kotimaisesta männystä

Maailman tilanteesta johtuen suosittujen saunamateriaalien, kuten haavan ja lepän raaka-aineiden saatavuudet ovat olleet hyvin haasteellisia. Haastavan tilanteen johdosta lähdimme kehittämään uusia tuotteita saunatuotteiden valikoimaamme. Kehitimme Premium -luokan saunapaneelin kotimaisesta männystä.

Suomalainen mänty on Suomen yleisin metsäpuu ja tärkeä talouspuu. Mäntypaneelit ovat tuttu näky Suomalaisissa saunoissa ennestäänkin, mutta valmiiksi käsiteltyä mäntypaneelia on markkinoilla niukasti. Jotkut myös karsastavat mäntypaneelin pihkaantumista saunassa.

Pihka alkaa muodostua männyn oksista noin 100 asteessa, kun aikaa on kulunut noin kaksi tuntia. Voimakas pihkan irtoaminen männystä lienee vanha käsite 70-luvulta, jolloin perinteisiä puusaunoja lämmitettiin useita tunteja ja saunaan mentiin vasta, kun mittari näytti 100 astetta. Nykyaikaisissa saunoissa on termostaatit, jotka eivät anna lämpötilan nousta yli 90 astetta kuumemmaksi. Nykyisin saunojen käyttölämpötilat ovat myös huomattavasti alhaisempia, yleisen saunomislämpötilan ollessa 50-70 astetta.

Lämpöhaavan sävyinen STP 15x95 mänty saunapaneeli.

Cent mänty -saunapaneeli

Haapa ja leppä ovat suosittuja saunamateriaaleja, eikä ihme, sillä ne kestävät lämmön ja kosteudenvaihteluja erinomaisesti, niissä on ihana tuoksu ja niiden väri on todella kaunis. Mietimme, miten saisimme valmistettua näillä ominaisuuksilla varustetun saunapaneelin Suomalaisesta männystä.

Kehitimme premium –luokan mäntypaneelin, joka on valmistettu kotimaisesta vähäoksaisesta männystä. Cent mänty -saunapaneelit käsitellään teollisesti pintakäsittelylinjassa lakalla ja petsillä. Tämä saunasuojakäsittely parantaa tuotteen kestävyysominaisuuksia merkittävästi. Käsittelyn ansiosta tuote kestää lämmön ja kosteuden vaihteluita erinomaisesti ja pihkan muodostuminen vähenee huomattavasti tai sitä ei tapahdu ollenkaan.

Cent mänty –saunapaneeleja on saatavilla käsiteltynä tervalepän sävyyn sekä tummempaan lämpöhaavan sävyyn. Valikoimasta löydät STS4 -profiilin 120mm leveydellä ja STP -profiilin 95mm leveydellä.

Tervalepän sävyinen mänty -saunapaneeli.

Lämpökäsitellyn haavan sävy mänty -saunapaneelissa.

Ominaisuudet

– Normaalia saunapaneelia vahvempi tuotteen paksuus (18mm)
– Piilokiinnityspontti
– Valmis asennettavaksi sellaisenaan, ei vaadi käsittelyä
– Soveltuu sisälle ja saunaan
– Vastuullinen kotimainen tuote
– Design From Finland

Kotimaista laatua suoraan Kalajoelta.

Mänty saunapaneelit

CENT

CENT on yksi Suomen laadukkaimmista kodin viimeistelytuotteiden valmistajista. Missiomme on sekä valmistaa että toimittaa tuotteemme luontoa kunnioittaen, ensiluokkaisella palvelulla ja luotettavasti. Kotimaan markkinoiden lisäksi CENT valmistaa tuotteita myös vientiin.