Blogi • 9 kesäkuuta, 2021

Muistilista terassin rakentamiseen

Terassin rakentaminen alkaa huolellisesti rakennetuista perustuksista. Kestävästä, turvallisesta ja oikein rakennetusta terassista on iloa pitkäksi aikaa. Tutustu muistilistaamme oikeaoppisen terassin rakentamisesta.

Ensimmäinen, ja voisi sanoa jopa tärkein asia on terassin perustus. Perustuksen tyylin ja tavan määrittelee maaperä. Yksinkertainen pilariperustus on helpoin ja vaivattomin ratkaisu, jos maa on routimaton. Jos maa on routiva, kysy neuvoa perustusten tekoon ammattilaiselta.

Tässä vaiheessa on myös hyvä varmistaa riittävä korkeus, jotta terassi tuulettuu tehokkaasti, eikä sinne muodostu kasvillisuutta. Jos terassi tulee nurmikon päälle, tulee pintamaa kuoria pois sekä laittaa alle suodatinkangas ja päälle sepelikerros.

Kivilaatat soveltuvat hyvin routimattoman maaperän perustukseen.

Runko

Suosittelemme käyttämään rungossa vain ruostumattomia tai haponkestäviä teräksestä valmistettuja ruuveja ja kiinnikkeitä. Valitse runkoon riittävän tukevaa tavaraa kuten esimerkiksi 48×98 Runkolankku. Tarkista ristimitta ja rungon korko huolellisesti joko lasermittarilla tai vatupassilla. Huomioi tässä vaiheessa myös kulkusuunnat ja mahdolliset portaat.

Koolausjako vaihtelee yleensä 400-700mm välillä. Koolausjaon määrittelee kansilaudan materiaali ja sen mitat. 600mm jako on yleinen valinta 28mm vahvalle laudalle.

Kansi

Hyviä materiaalivaihtoehtoja terassin kanneksi on monia. Kun mieluisa ja omaa käyttöä parhaiten palveleva tuote on valittu, voidaan aloittaa asentaminen. Kansilautojen asennus suositellaan aloittamaan etureunasta. Jälki on siistimpää ja työ helpottuu, jos lauta on koko terassin mittaista. Suosittelemme jättämään 5mm raon lautojen väliin. Jos lauta on märkää, käytä pienempää rakoa, sillä puu kutistuu kuivuessaan.

Apua oikein terassimateriaalin valintaan tästä.

Puukomposiitin asennus tapahtuu piiloon jäävillä piilokiinnikkeillä.

Muuta huomioitavaa

• Aikataulu ja budjetti
• Tarkistuta rakennuslupa-asiat kuntoon rakennusvalvonnasta
• Lautojen suunta: halutaanko korostaa leveyttä vai pituutta?
• Lautojen leveys: Leveämmällä laudalla massiivisuutta ja kapeammalla hillitympää ilmettä
• Tarvikkeet: Kansilaudat, runkolankut, ruuvit, perustusmateriaalit
• Työvälineet: Akkuporakone, saha/pyörösaha

Huoltovapaa ja muotonsa säilyttävä puukomposiittiterassilauta on helppo valinta, kun haluat terassiltasi kestävyyttä sekä helppoutta.

Tutustu kaikkiin terassituotteisiimme tästä linkistä!

Inspiroidu blogimme parissa: Sauna – vinkit oikean materiaalin valintaan!

#centlistat

Juhannussauna valmiina, vihtan kera tottakai 🌿 Ihanaa juhannusta!

#centfi #centlistat #sauna #saunanrakennus #saunanlauteet #juhannussauna
...

15 0

Miten mielettömiä muutoksia asiakkaamme ovat saaneet aikaan! 😍 👉🏻 Mikä on mielestäsi paras muutos?

.
.
.
#centfi #sisustusinspiraatio #sisustusidea #sisustusideat #sisustus #sisustaminen #kodinsisustus
...

13 0

CENT

CENT on yksi Suomen laadukkaimmista kodin viimeistelytuotteiden valmistajista. Missiomme on sekä valmistaa että toimittaa tuotteemme luontoa kunnioittaen, ensiluokkaisella palvelulla ja luotettavasti. Kotimaan markkinoiden lisäksi CENT valmistaa tuotteita myös vientiin.