Blogi • 15 maaliskuuta, 2021

Listat rytmittävät ja viimeistelevät kotisi ilmeen

Listoilla voi tehdä muutakin kuin piilottaa saumoja: niillä voi korostaa, kaunistaa, tyylitellä ja viimeistellä sisustusta. Lue parhaat vinkkimme listojen valintaan.

Sisustuslistoja käytetään perinteisesti huoneiden rajakohtien viimeistelyyn. Kattolistat ja lattialistat rajaavat huonetta ja ovat usein viimeinen työvaihe remontissa, mutta nykypäivänä listojen rooli on muuttumassa yhä keskeisemmäksi osaksi suunnittelua – huoliteltu ja viimeistelty lopputulos tehdään listoilla.

Kodin tärkeimmät listat ovat lattia- ja kattolistat sekä erilaiset peitelistat. Kaikissa kohteissa kattolista ei ole aina tarpeellinen, mutta useimmiten kattoon valitaan melko huomaamaton varjolista. Peitelistat ovenkarmien ja ikkunoiden ympärillä puolestaan mukailevat jalkalistan tyyliä.

Centin peruslistat valmistetaan suomalaisesta männystä tai MDF:stä. Männystä valmistettuja listoja on saatavana valmiiksi maalattuina, lakattuina, petsattuna ja myös puuvalmiina. Puulistat kestävät hyvin työstöä ja niitä voidaankin maalata useaan kertaan. Puulistat myös sitovat ja luovuttavat kosteutta.

Varjolista on tyylikäs ja huomaamaton valinta katonrajaan.

Hyviksi havaittuja nyrkkisääntöjä listojen valintaan

Olemme toimittaneet kodin viimeistelyn tuotteita 30 vuoden ajan. Kokemuksemme on osoittanut muutamia hyviksi havaittuja nyrkkisääntöjä listojen valintaan:

● Valitse listojen muoto kodin hengen ja arkkitehtuurin mukaan. Listojen tyylillä voidaan myötäillä talon rakennusaikakautta. Esimerkiksi vanhoihin asuntoihin sopivat koristeelliset, kuviohöylätyt listat. Vanhoihin asuntoihin tehdään nyt upeita, näyttäviä jalkalistoja ja seinäpintoja, joissa käytetään kekseliäästi koristelistoja.

● Ota listoja valitessasi huomioon huonetilan korkeus: jos lista on korkea, se voi saada tilan tuntumaan matalalta. Hyvä perussääntö on, että mitä matalampi huone on, sitä matalampi myös lista on.

● Valitse puun sävy mukailemaan kodin muita puupintoja. Ehdottomasti yleisin listojen sävy on valkoinen. Jalkalistan sävyn voi valita myös lattian sävyn mukaan – tämä tyyli toistuukin usein 1960- ja 70-luvuilla rakennetuissa taloissa.

● Kun valitset listalle sopivaa sävyä, mieti ensin, mitä haluat korostaa kyseisessä tilassa? Onko tarkoituksena luoda rauhallinen ensivaikutelma, harmoninen kokonaisuus vai korostaa esimerkiksi ikkuna-aukkoja tietyn värisillä ikkunalistoilla, jolloin maisema ja ikkunoiden koko korostuu?

● Remontissa jalkalistojen johtouriin voidaan piilottaa iso määrä johtoja. Pohdi siis etukäteen, kuinka paljon johdot tulevat viemään tilaa.

● Muista, että voit kokeilla rohkeampaa sisustustyyliä toteuttamalla yhden huoneen näyttävimmillä listoilla.

Tutustu Centin listavalikoimaan tästä linkistä

Lue myös viisi vinkkiämme sisustuspaneelin eri käyttökohteista

Jalkalistat asennetaan seinän ja lattian väliseen rajapintaan, joten jalkalistaa valittaessa on syytä huomioida sekä seinän että lattian materiaali ja sävy.

#centlistat

Kukkasia äitienpäivään! 🌺 Ihanaa äitienpäivää äidit, mummot ja äitihahmot!❤️

.
.
.

#centfi #centlistat #terassilauta #terassilaudat #terassi #puukomposiitti #komposiittiterassi #puukomposiittiterassilauta
...

14 0

CENT

CENT on yksi Suomen laadukkaimmista kodin viimeistelytuotteiden valmistajista. Missiomme on sekä valmistaa että toimittaa tuotteemme luontoa kunnioittaen, ensiluokkaisella palvelulla ja luotettavasti. Kotimaan markkinoiden lisäksi CENT valmistaa tuotteita myös vientiin.