Blogi • 3 maaliskuuta, 2022

Helppoutta ja kestävyyttä terassille puukomposiitilla

Pohditko sopisiko sinunkin terassimateriaaliksi kierrätysmateriaaleista valmistettu puukomposiitti? Listasimme kuusi syytä, miksi puukomposiitti on erinomainen valinta terassimateriaaliksi.

1. Komposiittiterassi on huoleton

Komposiittilaudasta valmistettu terassi on erittäin helppohoitoinen, sillä se ei vaadi vuosittaista huoltoa kuten esimerkiksi kestopuusta valmistettu terassi. Komposiittiterassin huolloksi riittää puhdistus. Näkyvät pölyt ja roskat voi lakaista tavallisella katuharjalla. Tarvittaessa terassin voi pestä tavallisella miedolla pesuaineella ja pehmeällä lattiaharjalla. Voit toteuttaa vesipesun myös painepesurilla, mutta muista olla varovainen ja suihkuttaa pienellä paineella.

2. CENT komposiittilaudat ovat kestäviä 

Mikäli haluat terassiltasi kestävyyttä, on komposiittilauta erinomainen valinta. Komposiittiterassi kestää erilaisia sääolosuhteita erittäin hyvin ja soveltuu myös pohjoismaisiin olosuhteisiin. Komposiittilaudat kestävät hyvin myös iskuja ja ne hylkivät nesteitä ja likaa. Katso How To-videolta kun Janne asentaa komposiittiterassin ja testaa komposiittilaudan kestävyyttä.

CENT Särkkä komposiittilaudan ydin on koteloitu UV-kestävällä pintakerroksella, joka suojaa ydintä kosteudelta, homeelta ja rasvatahroilta. Tämä uusi pintakerros antaa tuotteelle pidemmän käyttöiän, paremman ulkonäön, alhaisemman pintalämpötilan aurinkoisina päivinä ja estää värin haalentumista. Tutustu Särkkä komposiittilautaan tästä.

Voit valita Särkkä terassilaudasta mieleisen värin laudan eri puolilta, antiikinharmaan tai antrasiitin värin.

Särkkä terassi antrasiittin värillä.

3. Puukomposiitti on ekologinen valinta

Komposiittilauta on materiaalina ekologinen valinta terassillesi. CENT:in komposiittilaudat ovat täysin PVC vapaita ja ne on valmistettu kierrätyspuukuidun ja kierrätysmuovin seoksesta. Komposiittilaudassa ei myöskään ole haitallisia aineita tai myrkkyjä kuten kestopuussa eli painekyllästetyssä puussa. Puukomposiittipalat voi polttaa, hävittää sekajätteenä tai kierrättää energiajätteenä.

Komposiittiterassi on myös äärimmäisen kestävä ja pitkäikäinen. Laadukas puukomposiitti säilyttää tyylikkyytensä ja ulkonäkönsä vuodesta toiseen.

4. Turvallisuus edellä

CENT:in komposiittilaudat eivät ole sateellakaan liukkaita, sillä niissä on aidontuntuisen puujäljitelmän mukainen kitkapinta. Komposiittilaudoista ei myöskään liukene kemikaaleja.

Käsitelty kestopuu voi olla sateen jäljiltä yllättävän liukas ja puusta saattaa irrota ikäviä tikkuja.

 

Perinteisempi uritettu pinta.

Uusi 3D kuviollinen pinta.

5. Komposiittilaudalla moderni ja viimeistelty ilme terassille

Puukomposiitilla luot terassillesi tyylikkään ja viimeistellyn kokonaisuuden, joka sopii etenkin uusien talojen moderniin ilmeeseen. Komposiittilaudoista on saatavilla useita eri värejä, ja kuoseja löytyy perinteisestä uritetusta pinnasta, aidon tuntuiseen 3D puujäljitelmään.

CENT:in puukomposiittiterassiin ei jää näkyviin kiinnityskohtia, sillä asentaminen onnistuu helposti piilokiinnikkeillä. Tämä luo terassille erittäin viimeistellyn ilmeen.

 

Huoltovapaus ja kestävyys ovat puukomposiitin parhaita ominaisuuksia.

6. Puukomposiitin hinta VS kestopuu

Komposiittiterassia harkitessa kalliimpi hinta saattaa mietityttää, sillä puukomposiittilauta on kalliimpaa kuin perinteisempi painekyllästetty terassilauta. Hinnassa on hyvä huomioida, ettei komposiittiterassi vaadi huoltotoimenpiteitä ja käyttöikä on huomattavasti pidempi kestopuuterassiin verrattuna. Vaikka kestopuuterassin hinta on edullisempi, tulee siihen laskea mukaan vuosittaiset huoltotoimenpiteet ja niihin kuluva kustannus.

Katso alta hinnoitteluesimerkkimme CENT Ulkokalla puukomposiittiterassilaudalle ja kestopuuterassilaudalle.

Hyvin yleinen terassin koko rivitaloasunnoissa on 5x2m, joka on 10m2. Lasketaan tälle määrälle hinnat tarvikkeineen:

Ulkokalla puukomposiitti terassilauta 25x146mm:
8,99€/m x 10m2 + 10% hukka = 73m = 656,27€
Sivulauta 9,95€/m x 9m = 89,55€
Väli-/piilokiinnike 200kpl = 59,8€
Ruuvit 250kpl = 11,27€
Yht. 816,89€

Kestopuu terassilauta 28x145mm urilla A-luokka:
4,93€/m x 10m2 + 10% hukka = 73m = 359,89€
Sivulauta 4,93€/m x 9m = 44,37€
Ruuvit 250kpl = 11,27€
Yht. 415,53€ + vuosittaiset huoltotoimenpiteet

Hinnat ja Lähteet Netrauta.fi & Taloon.com 2.3.2022

Tilaa ilmainen mallipala Cent terassilaudoista tästä!

Puukomposiitti tuotteet

#centlistat

Tutustu karossipaneeliin ✨

Karossipaneeli on hyvin samankaltainen kuin rimapaneeli. Karossipaneelin rima on hieman kupera ja aaltomainen, ja luo näin pehmeämmän kokonaisuuden. Karossipaneeli sopii siksi myös perinteisempiin ja maalaisromanttisempiin kohteisiin, mutta on rimapaneelin tavoin oiva valinta myös moderneihin kohteisiin.

#centfi #centlistat #karossipaneeli #paneeli #puupaneeli #panelointi #puusisustus #sisustus #sisustusidea
...

8 0

Tiesitkö tätä komposiittiterassista? 🤩

Komposiittiterassin asennus on erittäin nopeaa ja helppoa hommaa piilokiinnikeiden avulla ✅ Terassiin ei jää näkyville kiinnityskohtia, sillä nimensä mikaisesti piilokiinnikkeet jäävät piiloon lautojen väliin.

Tiesitkö tätä(kin) huippua ominaisuutta komposiittiterassista? 🤩

#centfi #centlistat #komposiittiterassi #komposiitti #puukomposiitti #terassi #terassinrakennus #terassisisustus
...

11 0

Löydä täydellinen sisustuspaneeli juuri sinun kohteeseesi - vertailimme suosituimpia malleja! ✨

Paneelin profiili – eli sen muoto ja leveys – vaikuttaa merkittävästi paneloidun pinnan yleisilmeeseen. Eri profiileilla voidaan saada aikaan hyvin erilaisia lopputuloksia perinteisestä modernin leikkisään ilmeeseen!

Uusimmassa blogikirjoituksessa esittelemme ja vertailemme viisi suosittua paneeliprofiilia – rimapaneeli, dyynipaneeli, sormipaneeli, helmipaneeli ja karossipaneeli – ja annamme inspiraatiota sekä käytännön vinkkejä, miten voit hyödyntää näitä upeita ratkaisuja omassa sisustuksessasi.

👉🏼 Lukemaan pääset profiilin linkistä!

.

#centfi #centlistat #sisustuspaneeli #panelointi #paneeli #puupaneeli #rimapaneeli #dyynipaneeli #helmipaneeli #karossipaneeli #sormipaneeli
...

6 0

CENT

CENT on yksi Suomen laadukkaimmista kodin viimeistelytuotteiden valmistajista. Missiomme on sekä valmistaa että toimittaa tuotteemme luontoa kunnioittaen, ensiluokkaisella palvelulla ja luotettavasti. Kotimaan markkinoiden lisäksi CENT valmistaa tuotteita myös vientiin.