Blogi • 2 heinäkuuta, 2024

Löydä täydellinen sisustuspaneeli – Vertailussa suosituimmat profiilit

Tutustu sisustuspaneelien eri profiileihin ja löydä täydellinen valinta kotiisi

Paneelin profiili – eli sen muoto ja leveys – vaikuttaa merkittävästi paneloidun pinnan yleisilmeeseen. Eri profiileilla voidaan saada aikaan hyvin erilaisia lopputuloksia perinteisestä modernin leikkisään ilmeeseen! Tässä blogikirjoituksessa esittelemme ja vertailemme viisi suosittua paneeliprofiilia – rimapaneeli, dyynipaneeli, sormipaneeli, helmipaneeli ja karossipaneeli – ja annamme inspiraatiota sekä käytännön vinkkejä, miten voit hyödyntää näitä upeita ratkaisuja omassa sisustuksessasi.

Rimapaneeli – modernin minimalismin ystävä

 

rimapaneelin profiilikuva

Rimapaneeli on ehdottomasti yksi trendikkäimmistä vaihtoehdoista. Sen kapeat ja kulmikkaat rimat luovat tilaan selkeälinjaisen ja modernin ilmeen, joka sopii erityisesti skandinaaviseen, selkeälinjaiseen sisustustyyliin.

Paneeli toimii erityisen hyvin esimerkiksi kattopaneelina, luoden tilaan rimakattomaisen vaikutelman. Paneeli on huomattavasti miellyttävämpi ja nopeampi asentaa yksittäisiin rimoihin verrattuna, ja siksi se onkin monen rimakatosta haaveilevan valinta. Rimapaneeli on parhaimmillaan myös pieninä tehosteseininä, kuten kaappien syvennyksissä, WC-tilan päätyseinissä ja saarekkeissa.

Rimapaneelia on saatavilla monissa eri käsittelyissä ja materiaaleissa, ja riman muoto sekä koot saattavat vaihdella. Klassinen valinta on STS-profiili, jossa rimat ovat terävät. Mikäli kaipaat tilaan hieman enemmän pehmeyttä, valitse STP-profiilinen paneeli. Kapeampien rimojen ystävä tykästyy RIMA-3-paneeliin, joka on lämpökäsitelty mäntypaneeli ja erityisen sopiva kosteisiin tiloihin.

rimapaneeli wc sisustus

Moderni ja selkeälinjainen rimapaneeli sopii myös tehosteseinäksi.

rimapaneeli sängynpääty

Puuvalmis rimapaneeli tuo tähän makuuhuoneeseen paljon lämpöä ja ilmettä.

valkolakattu rimapaneeli katossa

Rimapaneeli on erinomainen vaihtoehto kattopaneeliksi, kun halutaan rimakattomainen lopputulos.

Dyynipaneeli – rauhallinen ja aistikas valinta

 

kuva dyynipaneelin profiilista

Dyynipaneeli tuo mieleen hiekkadyynien pehmeät muodot ja luonnon rauhallisuuden. Tämä paneeli on erityisen kaunis suurilla seinäpinnoilla, joissa sen aaltoileva muoto pääsee oikeuksiinsa. Dyynipaneeli luo tilaan pehmeän ja harmonisen tunnelman, mikä tekee siitä täydellisen valinnan esimerkiksi makuuhuoneeseen tai spa-henkiseen kylpyhuoneeseen.

Dyynipaneeli sopii hyvin yhteen luonnonmateriaalien ja -sävyjen kanssa, ja sen tekstuuri tuo sisustukseen mielenkiintoa ja syvyyttä. Dyynipaneelia on saatavana puuvalmiina, valkolakattuna sekä lämpökäsiteltynä. Valitsemalla dyynipaneelin saat tilaan sekä visuaalista että rauhallista ilmettä.

Valkolakattu dyynipaneeli makuuhuoneessa

Dyynipaneelilla saat luotua rauhoittavan ja modernin ilmeen esimerkiksi makuuhuoneeseen.

Lämpökäsitelty Dyynipaneeli spa

Lämpökäsitelty Dyynipaneeli sopii erityisen hyvin spa-tunnelmaan.

Sormipaneeli – leikkisä, mutta ajaton

kuva sormipaneelin profiilista

Sormipaneeli on perinteinen ja ajaton valinta. Tämä rintamamiestaloista tuttu paneeli tuo tilaan leikkisää ja dynaamista ilmettä. Paneelin pintakuviointi koostuu säännöllisesti toistuvista “sormista”, jotka luovat rytmikkään ja elävän pinnan.

Paneeli oli suosittu 1940–1950-lukujen rintamamiestaloissa, mutta se on tehnyt vahvan paluun myös nykypäivän kodeissa. Nykyisin sormipaneeli on erityisen suosittu makuuhuoneiden päätyseinissä sekä sängynpäätyinä, ja sitä käytetään tehosteseininä olohuoneissa, vierashuoneissa, lastenhuoneissa ja toimistoissa.

Ajaton sormipaneeli toimii loistavasti sekä pienillä että suurilla pinnoilla. Sormipaneeli voi toimia katseenvangitsijana yksityiskohdissa tai muodostaa yhtenäisen ilmeen koko huoneeseen. Inspiroidu näistä sormipaneelin käyttökohteista.

Sormipaneeleilla voit leikitellä erilaisilla värivaihtoehdoilla ja puulajeilla. Suosittua profiilia on saatavilla puuvalmiina, valkolakattuna, lämpökäsiteltynä ja saunasuojattuna.

Sormipaneeli seinä

Sormipaneeli sopii myös mökkitunnelmaan.

käsittelemätön sormipaneeli sängynpäätynä

Sormipaneeli on tuttu näky esimerkiksi sängynpäätynä.

somripaneeli kaapinovet

Sormipaneeli toimii myös yksityiskohdissa, kuten vaikkapa kaapinovissa.

Helmipaneeli – romanttista ja perinteistä

 

Helmipaneeli on perinteikäs valinta, joka tuo tilaan ripauksen maalaisromantiikkaa. Tämä klassinen paneelimalli on tuttu erityisesti kattopaneelina ja puolipanelointina. Helmipaneeli sopii erityisesti maalaisromanttisiin kohteisiin tai vanhaan puutaloon, jossa halutaan säilyttää rakennuksen ainutlaatuinen tunnelma. Helmipaneelia on saatavilla puuvalmiina tai valkoisena.

helmipaneeli katossa kuistilla

Helmipaneeli on parhaimillaan esimerkiksi kattopaneelina perinteisen puutalon sisustuksessa.

Karossipaneeli – rimapaneelin pehmeälinjainen sisarus

Karossipaneeli on hyvin samankaltainen kuin rimapaneeli. Karossipaneelin rima on hieman kupera ja aaltomainen, ja luo näin pehmeämmän kokonaisuuden. Karossipaneeli sopii siksi myös perinteisempiin ja maalaisromanttisempiin kohteisiin, mutta on rimapaneelin tavoin oiva valinta myös moderneihin kohteisiin.

Tämän penkin alaosa on verhoiltu puuvalmiilla karossipaneelilla.

karossipaneeli habitare messuilla

Habitare-osastomme saareke sai verhoilun karossipaneelista. Kauempaa katsottuna yleisilme on rimapaneelin kaltainen.

Läheltä katsottuna näkee, miten kauniin laineikas karossipaneelin pinta on.

PANELOINNIN MUISTILISTA:

  • Kaikki paneelit eivät välttämättä sovellu kaikkiin tiloihin, joten valitse oikeanlainen paneeli juuri kyseiseen tilaan.
  • Käsittele puuvalmiit paneelit ennen asentamista.
  • Mieti asennussuunta tarkkaan etukäteen.
  • Laske tarvittava määrä huolellisesti, käytä apunasi menekkilaskuria.
  • Anna paneelien tasaantua asennustilan mukaiseksi noin 5-6 vuorokauden ajan ennen asennusta. 
  • Asenna isot pinnat samasta tuotantoerästä.
  • Paneelit kannattaa asentaa koolausrimojen päälle.
  • Mikäli paneelin naaraspuolen alahuuli on pidempi, on paneeli piilonaulattavissa.
  • Viimeistele sopivilla lattia-, peite-, tai kattolistoilla.
  • Paneeliin ei saa suoraan kiinnittää valaisimia tai muita painavia esineitä

Lue kattavat paneloinnin ohjeemme tästä!

#centfi

Juhannussauna valmiina, vihtan kera tottakai 🌿 Ihanaa juhannusta!

#centfi #centlistat #sauna #saunanrakennus #saunanlauteet #juhannussauna
...

17 0

CENT

CENT on yksi Suomen laadukkaimmista kodin viimeistelytuotteiden valmistajista. Missiomme on sekä valmistaa että toimittaa tuotteemme luontoa kunnioittaen, ensiluokkaisella palvelulla ja luotettavasti. Kotimaan markkinoiden lisäksi CENT valmistaa tuotteita myös vientiin.